Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na Vysočině se v posledním týdnu nakazilo covidem 1537 lidí. Tři zemřeli

Na Vysočině se v posledním týdnu covidem-19 nakazilo 1537 lidí, tři nakažení zemřeli. V porovnání s předchozím týdnem, kdy testy potvrdily nemoc u 1219 lidí z tohoto kraje, stoupl počet nově zjištěných případů nákazy přibližně o čtvrtinu. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví.

V nemocnicích kraje teď leží 70 nakažených lidí na standardních lůžkách. Intenzivní péči, případně plicní ventilaci, potřebuje sedm hospitalizovaných, u nichž se potvrdil covid-19. Počty nakažených pacientů v nemocnících jsou podle náměstka hejtmana Vladimíra Novotného pořád nižší než ve stejné době vloni, ale zatížení personálu se zvyšuje. „Prakticky každým dnem přibývají pacienti, většinou zatím na standardní péči," uvedl Vladimír Novotný.

Jihlavská restaurace měla po 11:00 jen polovinu obvyklého počtu hostů. Dnes je kontroloval ředitel

Do restaurace jihlavského Hotelu Gustav Mahler přišla dnes po 11:00 jen polovina obvyklého počtu hostů, řekl ředitel hotelu Vladislav Jiroušek. U vchodu se museli prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Kontroloval je ředitel, podle nějž má restaurace...

Novoměstská nemocnice kvůli vyššímu příjmu nakažených pacientů od pondělí částečně omezí plánované výkony. „Zatím nijak výrazně, ale část plánovaných ortopedických výkonů bude už omezeno," řekl náměstek.

Hygienici začali s kontrolami 

Nejrychleji se v posledním týdnu šířila koronavirová epidemie na Jihlavsku, kde přibylo 537 nakažených. Nejméně nově potvrzených případů, 163, mělo Pelhřimovsko.

Na Vysočině potvrdily testy v posledních sedmi dnech 302 případů nákazy na každých 100 tisíc obyvatel. Výrazněji v tomto porovnání rostly počty nakažených v osmi krajích Česka. Nejvíc nakažených přibylo v Olomouckém kraji, kde bylo zjištěno 718 případů. Nejpomaleji se zvyšovala epidemie na Karlovarsku, kde v posledních sedmi dnech připadalo 144 nově nakažených na 100 tisíc obyvatel.

Ve čtvrtek začaly kontroly hygieniků zaměřené na dodržování protiepidemických opatření. „V každém územním pracovišti v rámci Kraje Vysočina je stanoveno několik kontrolních skupin, liší se to okres od okresu," uvedla Jana Böhmová za krajskou hygienickou stanici. V sobotu budou hygienici v kontrolách pokračovat.

Hygienici přišli na kontrolu do jihlavského kina. Personál i návštěvníci byli vzorní

Bez problémů ve čtvrtek 4. listopadu začaly v Jihlavě kontroly hygieniků zaměřené na dodržování protiepidemických opatření v souvislosti s covidem-19. V kině Cinestar kontrolovali návštěvníky odpoledního představení, bylo jich přes deset. Kontroly...

Od začátku epidemie se podle ministerstva zdravotnictví covid-19 potvrdil u 84 700 lidí z Vysočiny, což je přes 16 procent obyvatel. Zemřelo 1386 nakažených. Očkovacích dávek bylo od začátku očkování podáno 566 392. Třetí, posilující dávku vakcíny v tomto kraji zatím dostalo 9430 lidí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky covid, koronavirus, statistika, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pacient, Vladimír Novotný, epidemie, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se v posledním týdnu nakazilo covidem 1537 lidí. Tři zemřeli | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.