Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na Vysočině za týden přibylo 176 lidí s covidem, jeden člověk zemřel. Šest nakažených je hospitalizováno

Na Vysočině přibylo v posledním týdnu 176 lidí nakažených covidem-19, v porovnání s předchozím týdnem počet stoupl o 69. Jeden nakažený člověk zemřel. Podle dnešních údajů ministerstva zdravotnictví byla Vysočina i tak mezi šesti kraji s nižším přírůstkem nakažených. V nemocnicích spravovaných krajem dnes leží šest nakažených pacientů, jeden potřebuje umělou plicní ventilaci.

Nejvíc se podle ředitelky protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Hany Pavlasové nákaza šíří mezi mladšími lidmi, od 12 do 19 let. V karanténě je jedno oddělení havlíčkobrodské psychiatrické nemocnice a několik tříd. Školy ani celá pobytová zařízení zavřené nejsou.

Na Vysočině potvrdily testy v posledních sedmi dnech 34 případů nákazy v přepočtu na 100.000 obyvatel. Nejvíc nakažených přibylo při stejném porovnání v Moravskoslezském kraji, kde jich bylo 84. Následoval Jihočeský kraj se 76 případy. Nejnižší přírůstek měl v minulých sedmi dnech Karlovarský kraj, kde byl covid-19 potvrzen u 16 lidí.

V okresech Kraje Vysočina se nákaza v posledním týdnu nejrychleji šířila na Třebíčsku, kde onemocnělo 68 lidí. Naopak na Pelhřimovsku přibylo jen osm nakažených.

217 lidí dostalo třetí očkovací látku 

V srpnu a v září bylo na na Vysočině hospitalizováno 48 lidí se zdravotními komplikacemi způsobenými covidem-19, očkování z nich nemělo 41. Na webu to uvedl kraj.

Očkování bylo podle ministerstva zdravotnictví vykázáno na Vysočině 627 594. Třetí dávku vakcíny zatím dostalo 217 lidí. V první řadě ji dostávali zdravotníci. V sociálních službách se o očkování klientů a zaměstnanců podle kraje postarají praktičtí lékaři nebo mobilní očkovací týmy krajských nemocnic, případně společnost Podané ruce.

Od začátku epidemie se na Vysočině covidem-19 nakazilo 81 150 lidí, což je přibližně 16 obyvatel kraje. Zemřelo 1381 nakažených.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 16 474
Jihlavsko 17 294
Pelhřimovsko 12 140
Třebíčsko 15 453
Žďársko 18 884
Celkem 81 150
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 79 414
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1381

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR, 7.10.2021

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koronavirus, covid, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Třebíč, okres Pelhřimov, Moravskoslezský kraj, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině za týden přibylo 176 lidí s covidem, jeden člověk zemřel. Šest nakažených je hospitalizováno | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.