Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina mezi premianty v proočkovanosti, aspoň jednu dávku vakcíny už má více než 60 procent lidí

Podle statistik vedených Centrálním řídícím týmem bylo k dnešnímu dni na Vysočině proočkováno 424 914 dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. Alespoň jednu dávku má k dnešnímu dni 248 181 osob, což představuje více než 60% proočkovanost populace v regionu minimálně jednou dávkou.

Všechna okresní města překročila hranici 60% proočkovanosti první dávkou. Nejlépe je na tom z okresních měst podle statistik Havlíčkův Brod. Mezi nejproočkovanějšími obcemi v kraji figuruje Vysoká Lhota na Pelhřimovsku, Chlum-Korouhvice na Žďársku a obec Rybníček na Havlíčkobrodsku. Tady všude má očkování absolvované 70 % obyvatel.

Očkovací centra na Vysočině fungují v plném provozu i během prázdnin. Nově bylo otevřeno očkovací místo přímo v areálu Nemocnice Pelhřimov, v budově lékařské pohotovosti. Prozatím jsou zde očkovány děti 12+, od 23. srpna, po skončení očkování v KD Máj Pelhřimov, se sem přesune pelhřimovské očkování kompletně.

V současné době jsou všemi velkými očkovacími centry vypisovány termíny pro skupiny od 12 let věku a starší. Nové termíny vypsané v dalším týdnu už budou dle možností center generovat podání druhé dávky ve zkrácené době 21 dní.

Ohodnoť článek

Foto statenice.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Vysočina, proočkovanost, vakcína, očkování, koronavirus, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, Vysoká Lhota, Chlum-Korouhvice, okres Havlíčkův Brod, Rybníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina mezi premianty v proočkovanosti, aspoň jednu dávku vakcíny už má více než 60 procent lidí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.