Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Děti od 12 let budou na Vysočině očkovat minimálně čtyři nemocnice a velkokapacitní centra

Děti ve věku od 12 do 15 let se budou moci na Vysočině očkovat proti covidu-19 minimálně na čtyřem místech, buď přímo v nemocnicích nebo ve velkokapacitních centrech. Registrace k očkování se dětem mezi 12. a 15. rokem otevře 1. července.

Na Vysočině je budou zdravotníci očkovat v Nemocnici Nové Město na Moravě a v Havlíčkově Brodě a ve velkokapacitním očkovacím centru v Jihlavě. Čtvrtým místem bude Třebíč, kde se podle Novotného ještě jedná o tom, zda se bude očkovat v nemocnici, nebo v očkovacím centru v kulturním domě Fórum.

Na očkování dětí musí dohlížet pediatr. S jeho zajištěním má podle Novotného problém pelhřimovská nemocnice. "Takže toto očkování zatím dělat nebude," řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo na Vysočině s asi 509 tisíci obyvateli zatím k pondělku podáno přibližně 345 tisíc dávek očkovací látky proti covidu-19. Přes 118 tisíc lidí má ukončeno očkování, to znamená, že dostali i druhou dávku. Takřka 82 tisíc z nich je šedesátiletých nebo starších. V kategorii do 17 let na Vysočině absolvovalo úplné očkování 77 lidí. V kategorii do 29 let má úplné očkování asi 2 800 lidí.

Zatím poslední skupinou, pro kterou byla spuštěna registrace k očkování, byli 4. června lidé ve věku 16 až 29 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mojezdravi.cz

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, nemocnice, Vladimír Novotný, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, ČSSD, Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti od 12 let budou na Vysočině očkovat minimálně čtyři nemocnice a velkokapacitní centra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.