Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prodloužená služba. V havlíčkobrodské nemocnici zůstanou vojáci pomáhat do 8. února

Armáda bude pokračovat v pomoci personálu s péčí o pacienty Nemocnice Havlíčkův Brod do 8. února. Původně měli vojáci odejít na konci měsíce. Pomáhat budou nejen na odděleních pro pacienty s covidem-19. Na odděleních havlíčkobrodské nemocnice pomáhají vojáci od 8. ledna.

„K výměně stávajících za deset nových vojáků opět z 43. výsadkového pluku dojde v neděli. První tady byli od 8. do 21. ledna, tito jsou tady do 31. ledna," řekla mluvčí nemocnice Petra Černo. Vojáci z Chrudimi budou podle ní nově pomáhat i na akutním příjmu.

V nemocnici podle mluvčí sice klesají počty pacientů s covidem-19, ale přibývá, i vzhledem k počasí, dalších pacientů, často kvůli úrazům nebo srdečním obtížím. „Zdravotníci už jsou hodně unavení. Stále je pro nás výpomoc na pozici sanitářů a pomocného personálu důležitá," uvedla Černo.

Čtyři vojáci pomáhají také v Nemocnici Třebíč, pracují na odděleních jako sanitáři. Podle mluvčí Kraje Vysočina Jitky Svatošové je jejich pomoc dohodnutá do 14. února. O pomoc armádu požádala v lednu také Nemocnice Jihlava. Vojáci tam byli do 21. ledna.

V nemocnicích kraje pomáhají vedle vojáků i profesionální hasiči. V nemocnici Pelhřimov jsou od 12. ledna, budou tam do ukončení noční směny 1. února. V novoměstské nemocnici pracují hasiči od 18. ledna. Jejich pomoc byla podle mluvčí hasičů Petry Musilové prodloužena do 15. února.

Kromě práce v lůžkových částech nemocnic pomáhají vojáci také při odběrech vzorků pro antigenní testy na covid-19. Pracují na odběrových místech v nemocnici v Pelhřimově, Třebíči a Havlíčkově Brodě. Pomoc při antigenním testování je podle Svatošové dohodnutá do 28. února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto firmy.cz

Štítky ČR, armáda, koronavirus, nemocnice, hasiči, Havlíčkův Brod, pacient, COVID-19, Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Nemocnice Třebíč, Chrudim, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodloužená služba. V havlíčkobrodské nemocnici zůstanou vojáci pomáhat do 8. února | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.