Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet nových nákaz covidem-19 na Vysočině za týden klesl. Na JIP je v kraji 41 pacientů

V posledním týdnu se covidem-19 nakazilo 2905 lidí z Vysočiny, přibližně o 18 procent méně než o týden dřív, kdy bylo prokázáno 3568 nových případů nemoci. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště. V minulých čtyřech týdnech se nárůsty nových případů nemoci na Vysočině zvyšovaly. Podle statistik ministerstva onemocnělo od začátku epidemie 45 761 lidí z Vysočiny.

Počty úmrtí v souvislosti s covidem-19 na Vysočině ale výrazněji neklesly. Podle statistik krajských hygieniků zemřelo na Vysočině v minulých sedmi dnech 47 nakažených lidí, jen o jednoho méně než o týden dřív. Od začátku epidemie na Vysočině zemřelo 612 osob, u nichž se prokázal covid-19.

Na Vysočině je teď 5755 nemocných s covidem-19. Od začátku epidemie do čtvrtečního večera krajští hygienici zaevidovali 42 882 nakažených, vyléčilo se jich už 36 519.

Počet operací v Nemocnici Jihlava je nyní poloviční. Neakutní zákroky se odkládají

Počet operací Nemocnice Jihlava se kvůli zaměření na péči o pacienty s covidem-19 snížil na polovinu. Obvykle dělá asi 7500 operací ročně. Odložením neakutní péče klesl počet operací i v dalších krajem zřizovaných nemocnicích na Vysočině, řekly...

V pěti krajských nemocnicích bylo podle údajů kraje ve čtvrtek 41 pacientů s covidem-19 na jednotkách intenzivní péče, od pondělí počet stoupl o tři. Ze 426 standardních lůžek vyhrazených pro nakažené pacienty bylo obsazeno 286. Nemocnicím chybí přes 200 zaměstnanců, kteří jsou nemocní nebo v nařízené karanténě. V Havlíčkově Brodě a v Jihlavě pomáhají v nemocnicích vojáci, pelhřimovské nemocnici profesionální hasiči.

Nedostatek personálu má i pelhřimovská nemocnice. Armáda žádosti nemohla vyhovět, pomoct přijedou hasiči

Také v pelhřimovské nemocnici je vyšší počet covid pozitivního personálu, zároveň tam i roste počet hospitalizovaných pacientů. Zařízení proto požádalo prostřednictvím svého zřizovatele Kraje Vysočina o pomoc Armádu ČR. Vojáci vzhledem k...

Z okresů Vysočiny přibylo v posledním týdnu nejvíc nakažených na Havlíčkobrodsku, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 539. Nejvyšší počet nakažených v Česku měl v tomto přepočtu okres Trutnov se skoro 1130 nakaženými na 100 tisíc obyvatel.

Index rizika protiepidemického systému PES, kterým se v ČR řídí opatření proti šíření covidu-19, je teď na čtvrtém stupni. Oficiálně v zemi platí nejvyšší, pátý stupeň pohotovosti.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 9 594
Jihlavsko 9 077
Pelhřimovsko 6 371
Třebíčsko 8 104
Žďársko 9 740
Celkem 42 886
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 36 519
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 612

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 14.1.2020 18:15

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, covid, nákaza, Vysočina, JIP, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových nákaz covidem-19 na Vysočině za týden klesl. Na JIP je v kraji 41 pacientů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.