Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nedostatek personálu má i pelhřimovská nemocnice. Armáda žádosti nemohla vyhovět, pomoct přijedou hasiči

Také v pelhřimovské nemocnici je vyšší počet covid pozitivního personálu, zároveň tam i roste počet hospitalizovaných pacientů. Zařízení proto požádalo prostřednictvím svého zřizovatele Kraje Vysočina o pomoc Armádu ČR. Vojáci vzhledem k vytíženosti a nutnosti potřeby v jiných zdravotnických zařízení v republice do pelhřimovské nemocnice nenastoupí. Pomoc nabídl Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina.

„Profesionální hasiči z Pelhřimovska v úterý 12. ledna nastoupí k zaučení a k vyřízení nutných administrativních úkolů. V následujících dnech se budou hasiči ze čtyř pelhřimovských stanic střídat s výpomocí na ARO, urgentním příjmu a lůžkových odděleních COVID zóny. Pracovat budou ve dvanáctihodinových směnách,“ sdělila během dnešního dopoledne mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knapová.

V současné době je celé jedno patro hlavní lůžkové budovy Nemocnice Pelhřimov vyčleněno pro covidové pacienty s tím, že počet standardních lůžek je zaplněn z 74%. Na umělou plicní ventilaci jsou připojeni čtyři pacienti.

Desítka hasičů bude zdravotnickému personálu pomáhat při poskytování služeb pacientům. Hasiči budou například asistovat při hygienické péči, při polohování včetně úpravy lůžka nebo při podávání stravy. Vypomáhat by měli v Nemocnici Pelhřimov do 31. ledna.

„Pro výpomoc v nemocnici nejsou vyčleněni konkrétní příslušníci. Je to z toho důvodu, že ani hasičům se nevyhýbá onemocnění covid - 19 a není v našich silách garantovat každý den účast stejných příslušníků. Proto půjde o vyčlenění deseti příslušníků z akceschopného počtu hasičů na každý následující den,“ upřesnila Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

FOTO: Do jihlavské nemocnice ráno přijelo pomáhat 8 vojáků. Rozdělí je na více oddělení

V jihlavské nemocnici od dnešního rána pomáhá osm vojáků z táborské vojenské policie. Nyní je čekají administrativní úkony a zaškolení, poté se zapojí do pomoci na odděleních, kde se léčí covidoví pacienti. Vojáky dnes během dopoledne přivítají...

S poskytováním nezdravotnické pomoci mají hasiči bohatou zkušenost z letošního jara, kdy od 31. března do 27. dubna pomáhali personálu domova se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky pomoc, hasiči, Nemocnice Pelhřimov, koronavirus, covid, nemocnice, pacient, Kraj Vysočina, COVID-19, Armáda České republiky, Hasičský záchranný sbor, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostatek personálu má i pelhřimovská nemocnice. Armáda žádosti nemohla vyhovět, pomoct přijedou hasiči | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.