Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Nemocnice Třebíč má v karanténě 20 pracovníků. Setkali se s pozitivními pacienty, co zanedbali triáž

Nemocnice Třebíč má v karanténě 20 pracovníků. Setkali se s pacienty pozitivními na covid-19, kteří při příchodu do nemocnice zanedbali vyplnění triážního dotazníku. Všichni pracovali v ochranných pomůckách, ale jsou v preventivní karanténě, řekl náměstek hejtmana Vysočiny pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).

„Jeden pacient neuvedl úplně všechno do triážního dotazníku, byla tam nějaká příbuzenská covid pozitivita. To stejné u pacientky, která byla operována. A byl tam ještě jeden pacient, který byl PCR pozitivní a byl vyšetřován a asi před 14 dny byl ještě na rentgenu," řekl Vladimír Novotný. Triážní dotazníky mají pomáhat zhodnotit riziko nákazy u příchozích do nemocnice. Lidé by k nim neměli přistupovat jako k pouhému administrativnímu úkonu.

V karanténě je 12 sester, čtyři ošetřovatelé a čtyři lékaři. Nemocnice už v neděli zakázala návštěvy. Zákaz neplatí na přítomnost u pacienta v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění, otců u porodu a doprovodu dětí.

Na Vysočině se od začátku koronavirové krize nakazilo 518 lidí, 405 se jich vyléčilo, 13 lidí zemřelo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid-19, nemocnice, Třebíč, karanténa, pacient, Nemocnice Třebíč, Vladimír Novotný, Kraj Vysočina, ČSSD, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Třebíč má v karanténě 20 pracovníků. Setkali se s pozitivními pacienty, co zanedbali triáž | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.