Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Vysočině přibylo od pondělí 14 lidí s covidem. Jeden další nakažený člověk zemřel

Na Vysočině přibylo od pondělního podvečera do dnešních 18:15 celkem 14 lidí s potvrzeným covidem-19. Zemřel jeden člověk. Byl to klient jihlavského Alzheimercentra, který měl víc zdravotních potíží. Nejdřív měl negativní test na covid, pak se u něj nákaza prokázala, řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě. Krajští hygienici teď v celém kraji evidují 155 nemocných.

V jihlavském Alzheimercentru tak už v souvislosti s covidem zemřeli dva lidé. Při testování minulý týden se tam potvrdila nákaza u 40 klientů a 17 zaměstnanců. První klient tohoto domova se zvláštním režimem zemřel o víkendu.

V jihlavské nemocnici zemřeli o víkendu dva senioři nakažení covidem-19, dnes řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Jeden zemřelý byl klientem Alzheimercentra v Jihlavě, v němž testy v minulých dnech prokázaly nákazu u 40 klientů a 17...

Nejvíc nakažených lidí přibylo od pondělí na Jihlavsku, kde bylo potvrzeno osm nových případů. Na Pelhřimovsku přibyli čtyři nemocní a po jednom na Havlíčkobrodsku a na Ždársku.

Od začátku pandemie na Vysočině onemocnělo covidem-19 podle krajských hygieniků celkem 328 lidí, uzdravilo se jich zatím 206. V souvislosti s koronavirem zatím v tomto kraji zemřelo sedm lidí.

Kvůli rostoucímu počtu onemocnění v tomto kraji dnes krajská hygienická stanice vydala mimořádné opatření. Od středy musí mít lidé v celém kraji povinně zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Opatření bude platit do odvolání.

Pro úpravy hygienických opatření zatím není důvod, zní z jihlavské radnice. Roušky budou v okrese povinné i nadále

V okrese Jihlava už několik dní platí mimořádná opatření, ta musí lidé dodržovat téměř od samého začátku prázdnin. Vše začalo nákazou onemocněním covid-19 ve Větrném Jeníkově, poté se další nakažení začali objevovat i v samotném krajském městě.

Autoři

Štítky koronavirus, COVID-19, sociální, správa, Vysočina, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, Jiří Kos, Jihlava, okres Jihlava, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo od pondělí 14 lidí s covidem. Jeden další nakažený člověk zemřel | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.