Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pro úpravy hygienických opatření zatím není důvod, zní z jihlavské radnice. Roušky budou v okrese povinné i nadále

V okrese Jihlava už několik dní platí mimořádná opatření, ta musí lidé dodržovat téměř od samého začátku prázdnin. Vše začalo nákazou onemocněním covid-19 ve Větrném Jeníkově, poté se další nakažení začali objevovat i v samotném krajském městě.

V těchto dnech pozitivně testovaných lidí přibývá s tím, že ohnisko je stále v Jihlavě a nejbližším okolí. Zpřísnění ani zmírnění mimořádného opatření Krajské hygienické stanice (KHS) pro okres Jihlava se nechystá.

Z jednání krizového štábu v Jihlavě vyplynulo, že roušky ve zdravotnických zařízeních, sociálních službách, v obchodech a v městské hromadné dopravě budou v okrese Jihlava povinné i v dalších dnech. Zpřísnění ani zmírnění mimořádného opatření Krajské hygienické stanice pro okres Jihlava se neplánuje.

„Naopak hygienici zpřísní hygienická opatření směrem ke zdravotnickým službám v celém Kraji Vysočina. Hejtman Kraje Vysočina a šéf bezpečnostní rady kraje Jiří Běhounek doporučuje nošení roušek ve všech uzavřených prostorách a ve všech prostředcích veřejné dopravy v Kraji Vysočina,“ doplňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.  

V jihlavské nemocnici zemřeli o víkendu dva senioři nakažení covidem-19, dnes řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Jeden zemřelý byl klientem Alzheimercentra v Jihlavě, v němž testy v minulých dnech prokázaly nákazu u 40 klientů a 17...

Již od zítra, tedy středy 29. července, by mělo začít platit mimořádné opatření krajských hygieniků, které upraví povinnost nošení roušek ve všech zdravotnických zařízeních, v sociálních službách i v lékárnách na území celého Kraje Vysočina a má se týkat i dětských domovů a dalších zařízení sociální péče.

Na Vysočině budou povinné roušky třeba u lékaře, v obchodech či MHD je hejtman doporučuje

Na Vysočině začnou lidé povinně nosit roušky ve zdravotnických zařízeních, lékárnách a sociálních službách, včetně dětských domovů. Návrh na přísnější opatření proti šíření nemoci covid-19 zpracovává krajská hygienická stanice. Opatření začne...

Ředitel KHS Kraje Vysočina Jan Říha nevidí důvod pro zmírnění opatření povinnosti nošení roušek v MHD z důvodu, že nejvíc nemocných je právě v Jihlavě. „Podle hygieniků v běžných linkových autobusech nejezdí takové množství lidí jako v jihlavské MHD. Proto bude nošení roušek ve veřejné dopravě kromě MHD pouze doporučením,“ vysvětluje dále Daněk.

Krizový štáb města Jihlavy s hygieniky diskutoval také možnost zrušení naplánovaných letních akcí, jako jsou pravidelné čtvrteční dechovky na náměstí nebo připravované srpnové kulturně společenské akce na Masarykově náměstí nazvané Léto s gustem. 

„Hygienici se domnívají, že pro rušení akcí zatím není důvod za předpokladu, že počet návštěvníků jednorázově nepřesáhne 1000 osob a na akcích budou lidé nosit roušky,“ dodává mluvčí města Radovan Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky rouška, koronavirus, covid-19, KHS, opatření, Jihlava, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, městská hromadná doprava, Větrný Jeníkov, Jiří Běhounek, Jan Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro úpravy hygienických opatření zatím není důvod, zní z jihlavské radnice. Roušky budou v okrese povinné i nadále | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.