Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V jihlavské nemocnici zemřeli dva lidé nakažení covidem. Jeden byl klientem Alzheimercentra

, aktualizováno 27. července 2020, 15:24

V jihlavské nemocnici zemřeli o víkendu dva senioři nakažení covidem-19, dnes řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Jeden zemřelý byl klientem Alzheimercentra v Jihlavě, v němž testy v minulých dnech prokázaly nákazu u 40 klientů a 17 zaměstnanců. Oběma zemřelým v jihlavské nemocnici bylo přes 80 let. Od začátku pandemie zemřelo na Vysočině v souvislosti s koronavirem šest lidí. V celém kraji je teď podle hygieniků 151 lidí nakažených covidem-19.

„Muži, kteří o víkendu zemřeli v jihlavské nemocnici, byli ročník 1937, oba polymorbidní pacienti se spoustou přidružených chorob," odpověděla na dotaz redakce Drbny Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Nejvíc nakažených je aktuálně na Jihlavsku

Rozšíření covidu-19 se v Alzheimercentru prokázalo v minulém týdnu. Jihlavsko se pak stalo okresem s nejvyšším podílem nemocných v České republice. Na Jihlavsku připadá v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 55 lidí s covidem-19, druhým nejpostiženějším okresem v ČR je podle webu ministerstva zdravotnictví Karvinsko s podílem 46 lidí.

Na celé Vysočině připadá na 100.000 obyvatel 69 nakažených lidí, což je mezi kraji pořád třetí nejnižší počet. Méně nemocných je v Jihočeském kraji a Královéhradeckém kraji.

Nejméně nákaz je na Vysočině v okresech Třebíč a Žďár nad Sázavou, kde v přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadá shodně šest nemocných.

Do vnitřních prostor s rouškou 

V Kraji Vysočina se od začátku pandemie covidem-19 nakazilo 351 lidí. Na Jihlavsku bylo zatím zjištěno 127 nákaz a na Havlíčkobrodsku 112. Nejméně nemocných je na Pelhřimovsku, kde ale hygienici zaznamenali od soboty do neděle osm nemocných.

Na Jihlavsku platí od 14. července povinnost nošení roušek a zvýšené dezinfekce především ve vnitřních veřejných prostorách, v MHD, obchodech nebo zdravotnických zařízeních. Od čtvrtka chodí lidé v rouškách i na krajský úřad. Od poloviny týdne nesmí návštěvy do lůžkových částí havlíčkobrodské nemocnice, od soboty ani do pelhřimovské nemocnice. Zákaz návštěv na Vysočině platí také v Nemocnici Jihlava a některých sociálních pobytových zařízeních.

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky koronavirus, COVID-19, úmrtí, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, nemocnice, infekční onemocnění, okres Jihlava, Jihlava, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Ferda

Bude velmi zajímavé jak se vedení Alzhemrcentra k tomuto postaví .

Čtvrtek, 30. července 2020, 16:58Odpovědět

V jihlavské nemocnici zemřeli dva lidé nakažení covidem. Jeden byl klientem Alzheimercentra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.