Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V souvislosti s covid-19 zemřel čtvrtý člověk z Vysočiny. Byl hospitalizovaný v Brně

V souvislosti s nemocí covid-19 zemřel čtvrtý člověk z Vysočiny. Muž z Třebíčska byl hospitalizován v Brně, řekla dnes Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice. Od čtvrtečního večera byl na Vysočině potvrzený jeden nový případ onemocnění. Jde o člověka z Havlíčkobrodska, kde se koronavirem nakazilo nejvíc lidí v kraji. Hygienici to uvedli na webu.

Od začátku epidemie potvrdily testy na Vysočině covid-19 u 180 lidí, vyléčených je už 138. Od pondělí přibyli v kraji celkem tři nemocní lidé, zatímco počet uzdravených se ve stejné době zvýšil o 26.

Na Havlíčkobrodsku se nakazilo koronavirem 95 lidí, mezi nimi i klienti a část personálu domova důchodců Břevnice. Na Žďársku zatím hygienici potvrdili 38 případů nemoci a na Třebíčsku 33. Na Jihlavsku se zatím koronavirem prokazatelně nakazilo 12 lidí, na Pelhřimovsku pouze dva.

Vysočina: 35 zjištěných nákaz na 100 tisíc obyvatel

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, zatím onemocnělo koronavirovou infekcí 178 lidí z Vysočiny. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadá v tomto kraji asi 35 zjištěných nákaz. Je to třetí nejnižší počet po Královéhradeckém a Jihočeském kraji.

V Česku se zatím onemocnění covid-19 prokázalo u 8065 lidí, z nichž už se vyléčilo 4408. V souvislosti s tímto onemocněním zatím zemřelo 271 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 95
Jihlavsko 12
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 33
Žďársko 38
Celkem 180
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 138
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 9.5.2020 9:15

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, Brno, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, Krajská hygienická stanice, Alena Dvořáková, infekční onemocnění, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s covid-19 zemřel čtvrtý člověk z Vysočiny. Byl hospitalizovaný v Brně | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.