Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vysočina má první úmrtí v souvislosti s koronavirem. Zemřela nakažená seniorka

Jedna z klientek domova důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu (ročník 1943) nakažená koronavirem dnes zemřela. Měla jiná vážná chronická onemocnění, řekla dnes mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo. Nákaza se v břevnickém domově podle dnešních informací hygieniků potvrdila u 20 z 22 klientů a u devíti pracovníků. Domov je v karanténě.

Do nemocnice byly v sobotu přepraveny dvě klientky domova. Obyvatelé, kteří zůstali v domově, jsou podle ředitelky Hany Hlaváčkové v celkem dobrém zdravotním stavu. „Noc byla klidná a personál pracuje," řekla Hana Hlaváčková. V domově je nyní 20 klientů. Dva lidé, u nichž se nákaza neprokázala, jsou podle ředitelky izolovaní na samostatném pokoji.

V Břevnici je zařízení se zvláštním režimem, stará se o lidi s demencemi. Je součástí havlíčkobrodského domova pro seniory, který je spravovaný krajem. Do sobotního večera se potvrdila nákaza u 20 klientů a šesti jeho pracovníků. Na základě výsledků dalších testů se počet nakažených z řad personálu zvýšil na devět, řekla dnes ředitelka protiepidemického odboru krajské hygieny Alena Dvořáková.

Budova domova stojí u vsi se 150 obyvateli. „Je to oddělený areál, do kterého občané Břevnice nechodí," řekl starosta Ivo Chadim. Podle prvních informací, které má z hygienické stanice, by se obce mimořádná opatření týkat nemusela. „Bylo mi řečeno, že máme být všichni v klidu, ale hlavně více opatrní. Takže dodržovat všechny příkazy a doporučení," řekl.

Na Vysočině byla podle krajské hygienické stanice do dnešního rána nákaza COVID-19 potvrzená u 95 lidí. Nejvíc případů, 54, je na Havlíčkobrodsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, úmrtí, seniorka, domov důchodců, domov, Kraj Vysočina, COVID-19, Břevnice, Hana Hlaváčková, Havlíčkův Brod, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Alena Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má první úmrtí v souvislosti s koronavirem. Zemřela nakažená seniorka | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.