Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Firma Fraenkische omezí výrobu kvůli rušení zakázek. Většina zaměstnanců bude doma

Výrobce autodílů Fraenkische CZ v Okříškách na Třebíčsku od pondělí na dva týdny výrazně omezí výrobu kvůli rušení objednávek. Doma zůstane většina z více než 800 zaměstnanců závodu. Dostávat budou náhradu mzdy ve výši dohodnuté s odborovou organizací. O omezení provozu rozhodlo vedení firmy na mimořádném jednání, informoval ředitel Jiří Novotný.

„Většina našich zákazníků z důvodu situace týkající se koronavirusu v Evropě pozastavila své výrobní provozy, z čehož vyplývá výrazný pokles zakázkové náplně," uvedl Jiří Novotný.

Fraenkische CZ podle vyrábí především plastové trubky pro auta, které slouží k ochraně kabelů, vedení paliva, oleje nebo vzduchu. Podle údajů zveřejněných loni je dodává například automobilkám Volkswagen, Daimler a BMW.

Omezení od 23. března do 5. dubna

O omezení provozu zatím vedení firmy rozhodlo v termínu od 23. března do 5. dubna, týkat se bude dělníků, THP pracovníků i nejvyššího vedení společnosti. Částečný provoz zůstane podle ředitele zachovaný, rozsah ale v současné chvíli není možné přesně stanovit.uvedl „V příštích měsících nás čeká mnoho výzev. Možná budeme řešit s kým vyrábět - v případě výskytu viru v naší firmě, možná pro koho vyrábět - pokud dojde k výraznějšímu ochlazení ekonomiky," sdělil ředitel. Přesto předpokládá, že se situaci nakonec podaří zvládnout.

Fraenkische CZ je součástí stejnojmenné německé společnosti založené v roce 1906. Závody a obchodní pobočky má v řadě zemí. V Okříškách firma sídlí od roku 2007. Postavila tam závod, který má nyní rozlohu okolo dvou hektarů.

Autoři | Foto fraenkische.com

Štítky ČR, automoto, zdraví, koronavirus, firmy, Fraenkische, Jiří Novotný, Okříšky, FRAENKISCHE CZ, okres Třebíč, Volkswagen, BMW, Evropa, Daimler AG

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma Fraenkische omezí výrobu kvůli rušení zakázek. Většina zaměstnanců bude doma | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.