Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ZÁPESNÍK #8: A co je to vlastně za rasu?

Lidi se mě docela často ptají, co je vlastně Kambodža za rasu. Jelikož jsme si pro ni byli u městských policajtů ve Šternberku, moc nevím, co se z ní vyklube, ale pro lidi mám pár teorií, které jim předkládám podle toho, jak jsou mi sympatičtí.

Kanadský upící teriér 

Tuhle variantu používám, když se mě na rasu mojí feny zeptají lidi, kteří jsou mi buď z jedničky nesympatičtí anebo z nich cítím, že uvěří čemukoliv. Takže nás nedávno před barákem obklopila skupina studentek střední školy. Kambodža se s nima kamarádila, holky si ji hladily a ptaly se jak je strará a jak se jmenuje a pak konečně přišla řada na otázku, co to je teda za rasu.

„Kanadský úpící teriér,“ povidám děvčatům s kamennou tváří. Vymyslel jsem to proto, že Kambodža občas fakt hodně kvílí, kvičí a úpí. Holek bylo asi šest a žádná z nich se nezatvářila ani trochu divně nebo podezíravě. Jedna z nich jenom řekla „Aha jo.“ A řekla to takovým tónem, jak kdyby chtěla dodat „to je bezva plemeno, to má i teta.“ 

Miniohař

Tady je fotka se mnou, abyste viděli, jak je Kambodža vysoká v porovnání s průměrně vzrostlým člověkem

Že je Kambodža miniohař říkám většinou lidem, kteří mají nějaký tušení o psech a vypadají, že aspoň ví, jak vypadá ohař. Kambodža totiž fakt trochu vypadá jak zmenšenina nějakýho ohaře. V sedmi měsících má Kamina patnáct kilo, takže to není žádný hovado. Počítám, že bude mít tak maximálně sedmnáct nebo tak. Prostě počítám s tím, že už pomalu finišuje s růstem. Dospělej ohař má asi pětdvacet nebo třicet kilo, což už je trochu jinde.

Navíc když jsem viděl sedmiměsíčního ohaře, kterej byl vlastně velkej, jako by už byl dospělej, bylo zaplaťpámbů jasný, že Kambodža bude v dospělosti určitě daleko menší, než dospělej ohař. 

Létající pes z Nekonečného příběhu 

Tohle jsem vlastně ještě neřekl nikdy nikomu, ale jelikož má Kambodža obří uši, tak jí při běhu plácají nahoru a dolů. Kdyby teda běžela hodně rychle, tak je možný, že kdyby taky hodně hýbala hlavou, mohla by vzlétnout. 

S pravdou ven

Tohle je moje nejoblíbenější fotka Kambodži, protože tady vypadá, jak kdyby se nervózně smála nepovedenýmu blbýmu vtípku

Ve většině konverzací to stejně skončí tak, že lidem řeknu, že vůbec netuším, co to je za rasu a že to asi bude ohař trochu s labradorem a trochu s nějakým jezevčíkem a ještě něčím superčerným. Pořádnej tip mi nedali ani v psí škole ani na veterině. Pokud se cítíte kompetentní, můžete mi zkusit napsat do komentů, co si myslíte, že to je. Další tipy by mě zajímaly. 

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky zápesník, blog, Kambodža, Šternberk, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPESNÍK #8: A co je to vlastně za rasu? | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.