Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes oběd v Radniční restauraci. Polévka se škvarky, dezert s řepou

Když jsem se rozhodovala, kde dnes poobědvám, řekla jsem si, že jsem dlouho nebyla na náměstí, v Radniční restauraci. Můj kolega dodává, že tam nabízí k meníčku i dezerty, na to já slyším, tak je rozhodnuto. Horší bude vybrat si, co dnes zvolím, jejich dnešní celá nabídka totiž vypadá skvěle.

Je 11:38 a my s kolegou vcházíme do restaurace. Je z velké části zaplněná. Obsluha nás přivádí k jednomu ze stolů, což je takové milé gesto. Za pět minut přichází servírka a my si objednáváme. Volím polévku se škvarky a jako hlavní chod krkovičku, jsem totiž zvědavá na tu cibulovou marmeládu, a tak nějak mi to celé ladí k té polévce. Na pití volím pivo z místního pivovaru, který je součástí restaurace.

V 11:45 mi na stole zavoní polévka. Už od pohledu je hodně hutná, škvarky vypadají výborně, poctivě, domácky. V polévce je vyvážený poměr zelí, brambor a již zmiňovaných škvarků. Opravdu jsem si na ní pochutnala.

Za pár minut se mohu pustit do hlavního chodu, moc se mi líbí, jak je naservírovaný. Možná bych tam jen nemusela mít rajče, to mi tam přijde zbytečné. Maso je měkké, tak akorát prorostlé. Kaše je za mě také bez výhrad a skvělou tečkou na závěr je zmiňovaná cibulová marmeláda. Ta jídlo příjemně doplňuje. Pro mě je to novinka a určitě ji i sama doma vyzkouším uvařit.

V 11:57 se pouštím do dezertu, chuťově je příjemný, řepa v něm téměř není cítit, což je zřejmě záměr. I na něm jsem si pochutnala.

V 12:14 máme snědeno a jdeme platit. Platím hotově.

Ve 12:21 opouštíme restauraci, celý oběd dnes zabral 43 minut.

Sečteno a podtrženo:

Krásné prostory restaurace, obsluha své hosty uvádí ke stolu. Servírky sympatické, nikde nic nevázlo. V podniku hraje nevtíravá, hodně tlumená hudba. Pochvala za vlastní pivo.

Plátky masa mohly být silnější, zbytečné rajče u hlavního chodu. Dezert bych nazdobila lístečkem máty.

Hodnocení:

1 (hodnoceno jako ve škole)

Další díly gastro seriálu čtěte ZDE

Foto Dalibor Mašek

Štítky restaurace, dezert, škvarky, polévka, hlavní chod, marmeláda, stůl, rajče, krkovice, maso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes oběd v Radniční restauraci. Polévka se škvarky, dezert s řepou | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.