Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výběr komody do ložnice - na co si dát pozor?

PR článek

Komoda je tvarově i funkčně jako stvořená pro ložnici. Do zásuvek můžeme ukládat osobní prádlo a uspořádat předměty, které chceme mít na dosah, a přitom je nechceme mít na očích. Vrchní část komody můžete použít jako dekorační podstavec nebo pod lampu a vnést tak do místnosti útulnou atmosféru. Na co si dát pozor při výběru komody do ložnice? Zveme vás k dalšímu čtení.

Velká nebo malá komoda do ložnice? 

Obchody s bytovým nábytkem nabízejí komody různých tvarů a velikostí. Výběr je obrovský - v nabídce jsou skandinávské, provensálské a loftové komody i designové moderní modely s integrovaným LED osvětlením. Při výběru konkrétního modelu komody musíme mít na paměti rozměry naší ložnice. Do malé ložnice je obtížné umístit velkou komodu, zejména proto, že je třeba počítat s dalším prostorem potřebným k otevření zásuvek. Naopak, pokud máte místnost s větší plochou, nemusíte se omezovat na malý nábytek, do kterého se zase nevejdou všechny potřebné věci. Výběr správné velikosti komody odpovídající rozloze ložnice je proto klíčovým, ale nikoli jediným kritériem. Podívejme se tedy, na co dalšího si dát pozor, když se díváte na komody se šuplíky z katalogu prodejce bytového textilu?

  • komody z masivního dřeva v přírodní barvě nebo mořené mořidlem, např. v bílé barvě 
  • levnější modely z laminované dřevotřísky v lesklém, saténovém nebo matném provedení v mnoha dostupných barvách 
  • komoda ve stylu skříně na prádlo s velkými a prostornými zásuvkami, které unesou váhu ložního prádla
  • horizontální komoda se šuplíky a velký TV stolek v ložnici 
  • dekorativní modely, které vnášejí do ložnice krásnou a harmonickou atmosféru, která přispívá k relaxaci 

Masivní komoda z přírodního dřeva 

Jednou z nejdůležitějších věcí, které je třeba zvážit při výběru vysněné komody do ložnice, je materiál, ze kterého je vyrobena. Důležitý je materiál čel komody, šuplíků a horní části komody, kterou můžeme použít jako dekorativní prvek. Klasické dřevěné komody v přírodní barvě nebo mořené jsou u zákazníků velmi oblíbené. Díky masivnímu dřevu působí nábytek velmi pevně, ale zároveň elegantně a nadčasově. Je proto ideální pro klasické a skandinávské interiéry, stejně jako pro ložnice s důrazem na přírodní akcenty, jako jsou rustikální styl a romantický boho styl. Dřevěné komody jsou natolik univerzálním řešením, že je můžeme snadno zařadit do naší domácnosti. Dřevěná komoda je proto nadčasovou volbou, kterou lze doporučit každému, kdo má rád masivní nábytek s dlouhou životností a nákup v nábytkovém showroomu považuje za dlouhodobou investici. 

Levnější komoda z MDF

Komody z MDF desek jsou druhou, neméně oblíbenou variantou v našich bytech. Dřevotřískové desky jsou lehčí než masivní dřevo a jejich hustota zajišťuje stabilitu komod do ložnic, dětských pokojů nebo pokojů pro hosty. Je třeba zdůraznit, že tento materiál je mnohem levnější než dřevo, i když z hlediska trvanlivosti není horší. Na trhu najdete komody z laminovaných MDF desek, které se podle mnoha lidí ukazují jako lepší volba než modely z masivního dřeva - už jen proto, že nabízejí více možností uspořádání. Struktura tohoto nábytku je hladká, takže udržování v čistotě je velmi snadné. Komody z dřevotřískových desek mohou mít různou povrchovou úpravu, například jednobarevnou s lesklým efektem nebo matnou. Výrobci rádi používají kombinaci různých materiálů, např. masivní dřevo na desku stolu a ostatní komponenty z laminované dřevotřísky. 

Komoda s velkými a prostornými zásuvkami 

Ložnice je především místem vhodným k odpočinku a funkčně uspořádaná místnost může sloužit k ukládání textilií, jako je oblečení, ložní prádlo nebo ručníky. Takový efekt je možný, pokud se rozhodnete použít správné kování. V ložnici přece skladujeme lůžkoviny, prostěradla a polštáře navíc. Komoda na bytový textil by měla mít prostorné zásuvky namontované na pevných vodítkách. Tento typ nábytku je velmi praktický a nepochybně je nezbytnou součástí vybavení každé domácnosti. Větší ložnice nabízí více možností uspořádání a stylingu. Výbornou volbou jsou horizontálně orientované komody - mají obvykle více zásuvek a jsou prostornější, a proto se do nich vejde více věcí. Horní část velké komody má navíc větší plochu. To zase znamená, že na něj můžete umístit ozdoby a další osvětlení, a pokud je dostatečně velký, bude dobře fungovat jako podstavec pro monitor. 

Dekorativní komoda jako designový prvek v ložnici 

Pro mnoho lidí je otázka estetiky a stylového souladu v interiéru jednou z nejdůležitějších otázek při výběru nábytku. Komoda do ložnice by měla být sladěna s ostatním nábytkem, aby design zůstal jednotný a nepůsobil nahodile. Dekorativní komoda pomůže podtrhnout glamour, boho nebo loftový styl interiéru. Při zařizování interiéru ložnice se počítá i s jedinečným, individuálním prvkem. Pokud chcete do své ložnice vnést osobní nádech, můžete na komodu umístit rámečky na fotky a vytvořit si soukromou galerii, která bude nejen lahodit oku, ale také vyvolávat krásné vzpomínky.

Ohodnoť článek

Štítky ložnice, nábytek, zásuvka, dřevo, styl, materiál, interiér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr komody do ložnice - na co si dát pozor? | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.