Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Znáte nejjednodušší cestu k online nákupu letenek?

PR článek

Je tu léto, čas dovolených, letenek a cestování. Pro velkou část z nás jsou ale letenky jednou z mála věcí, kterou nezvládáme koupit jednoduše online a z pohodlí vlastního domova. Je to ale škoda, protože i letenky dnes koupíte na internetu. Jednoduše a výhodně. Víte jak?

Na internetu jako ryby ve vodě?

Pamatujete si, jak vypadal svět před třiceti lety? Ano, dost jinak než ten dnešní. Jestli se něco na této nebetyčné změně podepsalo nejsilněji, je to nástup internetu. Vždyť nikdo z nás si ještě na konci devadesátých let nedokázal představit, že díky celosvětové síti bude moci komunikovat napříč zeměmi i kontinenty, pracovat z domova nebo sehnat téměř cokoli, na co si vzpomenete.

Ano, nakupování se díky internetu proměnilo snad ze všeho nejvíce. Kromě několika zvláštních druhů výrobků se pořizování věcí postupně přesunulo do online světa. Vždyť se v něm stále více lidí cítí jako ryby ve vodě. Asi mnohem více než v kamenných obchodech. Boty, auta nebo byty ale asi ještě nějakou dobu budeme nakupovat (převážně) klasickou cestou. Ale co třeba letenky?

Nehledat. Srovnávat!

Proč by letenky nešlo nakoupit na internetu? Jistě, že jde! V nabídce běžných e-shopů je ale nenajdete. On je také jejich prodej poněkud složitější záležitostí. Jejich nákup naopak složitý být může, ale také nemusí. Stačí, když k němu zvolíte správnou cestu.

Pokud se považujete za zkušené internetové uživatele, určitě znáte téměř dokonalé pomocníky nazývané vyhledávače. Ať už je vaším favoritem kterýkoli z nich, jedno mají všechny společné: Po zadání několika klíčových slov před vás naservírují záplavu výsledků z různých koutů internetu. Ty, které umělé inteligenci přijdou jako nejrelevantnější, se zobrazí mezi prvními. A my uživatelé už jsme si také dávno zvykli na to, že to umělá inteligence dělá dobře, a tu správnou webovou stránku hledáme jen mezi prvními několika vyhledanými. Na druhou, třetí či dokonce desátou stránku vyhledaných výsledků se podívá málokdo.

Proč je to důležité? Protože právě tato vlastnost vyhledávače z nějakého racionálního nákupu letenek vyřazuje. Jen si představte, že máte namířeno na Madeiru. Do vyhledávače zadáte heslo Madeira letenky, svou volbu potvrdíte a najednou je před vámi záplava výsledků všeho druhu. Na některých stránkách se dozvíte jak letenky koupit, jinde na co si dát pozor a zřejmě se dostanete i na místa, kde letenky i dokážete zakoupit. Jenže proklikávání se stovkami výsledků zabere čas a nikdo vám nedá jistotu, že jste vybrali skutečně ty nejvýhodnější letenky. Kdepak, internetové vyhledávače nejsou nejšťastnější cestou.

Ještě než ale na internet definitivně zanevřete, máme pro vás řešení. To se nejmenuje vyhledávač, ale srovnávač, tedy konkrétně srovnávač letenek. Vy přece chcete všechny dostupné letenky srovnat a vybrat si ty nejvýhodnější, ne?

Jak to funguje?

A to je právě úkol pro srovnávač letenek. Jedná se o poměrně složitou webovou stránku, která je propojena s databázemi leteckých společností. Pro běžného uživatele ale vypadá jednoduše a působí intuitivně. Tedy alespoň ty kvalitní takové jsou. Do jednoduchého formuláře zadáte místo a termín odletu, kam chcete letět a případně i termín návratu a svou volbu potvrdíte. To, co neuvidíte, je dlouhý a bleskurychlý proud nul a jedniček snad všemi myslitelnými směry. Co naopak uvidíte, a to též bleskurychle, to je nabídka letenek. V případě kvalitních srovnávačů lze použít i slovo kompletní. A buďte si jisti, že web s kompletní nabídkou se tím pochlubí. Pak už stačí několik kliknutí a ty nejvýhodnější letenky jsou vaše.

Pokud byste na nějaké podobné webové stránce stále váhali, zda jste tam správně, vezměte v potaz ještě další známky kvality. Umožňuje vám srovnávač letenek platbu na splátky? Nebo dokonce možnost platbu odložit? Pak využíváte opravdu dobrý srovnávač. A jestli vám navíc nabídne i možnost si podobně jednoduše vybrat, objednat i zaplatit ještě i ubytování v cílové destinaci, je o vás skutečně dobře postaráno. Tak se to nakonec u správného poskytovatele služby sluší a patří, ne? A vůbec nevadí, že je služba poskytována online. Spíše naopak.

»

Ohodnoť článek

Foto Envanto

Štítky Internet, vyhledávač, webová stránka, Madeira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znáte nejjednodušší cestu k online nákupu letenek? | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.