Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Znáte ZOO v Jihlavě nebo třeba na zámku Lešná?

PR článek

Pražskou ZOO u Trojského zámku není třeba představovat. Stejně tak i safari park ve Dvoře Králové, nebo ZOO v Ostravě nepotřebují dlouhé představování. Ale i menší české zoologické zahrady rozhodně stojí za vidění. Kam se letos za zvířátky s dětmi vydat?

ZOO Zlín v okolí zámku Lešná vás uchvátí

V ZOO Zlín, která je známá také jako ZOO Lešná se může na první pohled zdát nudnější než ostatní vyhlášené zoologické zahrady. Opak je však pravdou! Ve Zlíně si uděláte cestu kolem světa za pouhopouhý den.

Poznáte zvířecí svět Asie, Ameriky, Austrálie a samozřejmě také Afriky, to všechno v malebném zámeckém prostředí.

Co nás na Lešné zaujalo nejvíce? Rozhodně zátoka rejnoků, jakou jinou v Evropě nenajdete – a některé si můžete dokonce pohladit nebo nakrmit!

ZOO Zlín zvířatům nabízí prostředí co nejpodobnějším jejich přirozené domovině, což je skvělé i pro návštěvníky, kteří tak opravdu procestují svět. Za zmínku rozhodně stojí také zlínští aligátoři – a samozřejmě také zámek samotný.

Pokud si chcete udělat delší výlet do Zlínského kraje a nebaví vás ubytování v hotelech, můžete vyzkoušet pronájem chaty.

Za pozornost stojí také ZOO Jihlava

ZOO Jihlava začínala před 60 lety jako malý ZOO koutek s vysloužilými cirkusovými zvířaty. Dnes se v ní nachází přes 1200 zvířat 250 druhů.

Okouzlí vás svými interiéry i exteriéry, které jsou rozdělené do 16 expozic. Logo jihlavské ZOO má ve znaku drápkaté opice – a právě těch v Jihlavě najdete skutečně požehnané množství.

Za zmínku stojí také úspěšný odchov kočkovitých šelem.

ZOO však není jediná zajímavost Jihlavy, hned u zahrady se nachází druhý největší český labyrint, a to přímo v jihlavském podzemí.

Kam jinam můžete v ČR za zvířátky vyrazit?

Česká republika je pro své zoologické zahrady proslulá. Většina ZOO u nás nabízí zvířátkům i návštěvníkům skutečně luxusní prostředí, ve kterém se mohou cítit jako doma. Za pozornost tak určitě stojí kromě již zmíněných také ZOO Olomouc na Svatém Kopečku či ZOO na brněnské Mniší hoře.

Ohodnoť článek

Štítky zoologická zahrada, zámek, Lešná, Jihlava, Zoologická zahrada Zlín, ZOO Praha, ZOO Dvůr Králové, Zoologická zahrada Jihlava, Dvůr Králové nad Labem, Trojský zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znáte ZOO v Jihlavě nebo třeba na zámku Lešná? | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.