Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po vítězství nad Vrchlabím se Dukla dělí o první místo tabulky

Ve středeční gólové přestřelce byli o něco úspěšnější domácí hokejisté Dukly. Nováčka z Vrchlabí porazili v rámci sedmého kola Chance ligy 5:3 a společně s Porubou se dělí o čelo prvoligové tabulky.

První třetina nabídla svižný hokej, gólmani na obou stranách se rozhodně nenudili. Skóre přesto otevřel až v 16. minutě domácí Peter Lichanec, který se nejlépe zorientoval ve sktumáži před brankou. Netrvalo však dlouho a Vrchlabí vyrovnalo zakončení Davida Chalupy - 1:1.

Přestože do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, byla to Dukla, kdo se znovu ujal vedení po přesně ráně Tomáše Harkabuse ze 33. minuty. Na už dvoubrankové vedení odskočila Dukla o necelých pět minut déle, kdy se precizní ránou do horního rohu branky prosadil Tomáš Čachotský - 3:1.

Hosté se nezvdali a ve 43. minutě snížil Patrik Urban, který našel mezeru mezi Fučíkovými betony. Dvoubrankové vedení vrátil domácím zpět svým gólem v 50. minutě Tomáš Havránek, který efektně i efektivně potrestal chybu hostů v rozehrávce - 4:2. O necelých pět minut později zvýšil povedenou tečí Michal Poletín. Poslední slovo měli ale hosté, pět vteřin před koncem zápasu Martin Dubský zkorigoval stav na konečných 5:3.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Vrchlabí 5:3 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. Lichanec (Mareš, T. Havránek), 33. T. Harkabus (V. Brož), 38. Čachotský (Fronk, D. Krenželok), 50. T. Havránek, 55. Poletín (D. Krenželok, Fronk) – 19. Chalupa (Pochobradský), 43. Urban, 60. Dubský. 

Rozhodčí: Kika, Micka – Beneš, Zedník. Diváci: 615.

Jihlava: Fučík – Krenželok, Kolář (A), Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), Zadražil, Chlubna – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Čermák – Havránek, Lichanec, Brož.

Vrchlabí: Soukup – Kajínek, Niko, Linhart (A), Hrádek, Oliva, Jirků (C), Blažej – Heřman, Chrtek, Nouza (A) – Kratochvil, Pochobradský, Matýs – Hozák, Urban, Mrňa – Chalupa, Dubský, Moník.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Vrchlabí, první liga, hokej, HC Stadion Vrchlabí, FK Dukla Praha, 1. česká hokejová liga, HC RT Torax Poruba, Tomáš Havránek, Michal Poletín, Tomáš Čachotský, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vítězství nad Vrchlabím se Dukla dělí o první místo tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.