Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stravovací provoz jihlavské nemocnice bude stát méně, než se čekalo. Skoro 300 milionů korun

Generální oprava stravovacího provozu jihlavské nemocnice bude stát 292 milionů korun, asi o 25 milionů méně, než kraj předpokládal. Logisticky náročná stavba, během které se bude v nemocnici dál vařit, potrvá dva roky. Stavební firmě by mohl být prostor předán ještě do konce roku, řekl novinářům náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO).

Součástí modernizace bude kompletní výměna technologie gastro provozu, dostavba druhého patra, které nyní zabírá jen část zastavěné plochy objektu, výměna oken a dveří, zateplení fasády a výměna střešní krytiny. Práce budou rozdělné do osmi etap.

Kuchyně jihlavské nemocnice funguje bez větší modernizace od roku 1994, připravují se v ní jídla pro pacienty, zaměstnance i další odběratele. V budoucnu má sloužit i domovu seniorů.

Kraj připravuje velkou investici i v další ze svých pěti nemocnic. „Schválili jsme projektovou dokumentaci v Nemocnici Třebíč, jde o operační sály," řekl Martin Kukla. Přístavba pro osm operačních sálů bude mít podle odhadů hodnotu asi 340 milionů korun, dalších 64 milionů bude podle Kukly stát mobiliář. Veřejná zakázka na dodavatele by podle něj mohla být vyhlášena ještě letos. Stavět by se mohlo v polovině příštího roku. „V rozpočtu už to samozřejmě máme připravené," doplnil Kukla.

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky stravování, gastro, provoz, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Martin Kukla, ANO 2011, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stravovací provoz jihlavské nemocnice bude stát méně, než se čekalo. Skoro 300 milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.