Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Nemocnost klesá. Kvůli závažnému průběhu zemřel další člověk

Počty aktuálních respiračních onemocnění se na Vysočině snížily asi o 30 procent. Na 100 tisíc obyvatel je 930 nemocných lidí, o 405 méně než před týdnem. Hygienici zaznamenali čtyři vážné případy chřipky, jeden člověk na Jihlavsku v souvislosti s chřipkou zemřel.

Epidemie je na ústupu, i když výrazný pokles ovlivnily jarní prázdniny, které v kraji minulý týden byly, řekla dnes ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Počty nemocných se snížily ve všech okresech. Nejvyšší nemocnost zůstává na Pelhřimovsku, kde je na 100 tisíc obyvatel 1006 nemocných lidí. Pelhřimovská nemocnice byla jediným zařízením v kraji, které mělo až do neděle zakázané návštěvy. Zákaz platil od 6. února. Dnes už návštěvy do nemocnice mohou.

Epidemie akutních respiračních onemocnění začala na Vysočině v prvním únorovém týdnu. Od začátku epidemie zaznamenali hygienici u 32 lidí závažný průběh nemoci, šest lidí v souvislosti s chřipkou letos zemřelo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, nemoc, epidemie, nachlazení, zima, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Alena Dvořáková, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CHŘIPKA NA VYSOČINĚ: Nemocnost klesá. Kvůli závažnému průběhu zemřel další člověk | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.