Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Počet viróz na Vysočině v minulém týdnu mírně klesl, na Jihlavsku o dvě procenta

Počet akutních respiračních onemocnění v Kraji Vysočina v minulém týdnu mírně poklesl. Lékaři evidují 1 467 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, což je v porovnání s předcházejícím týdnem o tři procenta méně. Nejvíc nemocných je na Žďársku.

V uplynulém týdnu se v kraji neobjevil vážnější případ, který by skončil hospitalizací nebo dokonce úmrtím. „Počet nemocných se mírně snížil, stále se však objevují pravé chřipky,“ řekla Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě. Výskyt viróz by podle ní mohly dále snížit jarní prázdniny, které budou na Vysočině příští týden.

Nejvíc viróz lékaři hlásí ze Žďárska, kde je 1644 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, což je mírně pod hranicí epidemie. Nejméně nemocných je na Třebíčsku (1 251 na 100 tisíc obyvatel), Jihlavsko je eviduje hodnotu 1424. Pro návštěvy jsou stále uzavřena některá sociální zařízení. Od úterý do čtvrtka bude zavřená mateřská a základní škola v obci Oslavice na Žďársku.  

Foto www.byliny-nadeje.cz | Zdroj ČTK

Štítky Kraj Vysočina, virové onemocnění, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Alena Dvořáková, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, Jihlava, okres Třebíč, Oslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet viróz na Vysočině v minulém týdnu mírně klesl, na Jihlavsku o dvě procenta | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.