Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Kamenice zajistila pokračování zubní ordinace pro více než tisíc lidí

Ve spolupráci s původní zubní lékařkou se Kamenici u Jihlavy podařilo zajistit pokračování zubní ordinace. Ta nová je v provozu od září. Do modernizace ordinace dala obec zhruba půl milionu korun. Na pořízení stomatologického křesla přispěl i Kraj Vysočina.

„A navíc jsme poskytli nové paní doktorce dvoumilionovou návratnou půjčku na vybavení. Snažili jsme se hodně, protože jsme měli velký zájem, aby to pokračovalo,“ řekla starostka Hana Krejčová, podle které za pokračováním zubní ordinace stálo asi dvouleté úsilí.

Novou lékařku obec hledala asi dva roky od doby, kdy původní zubařka oznámila svůj záměr odejít do důchodu. „Byla to taková trochu delší cesta k tomu, že jsme pacienty mohli převést pod novou ordinaci a nezůstali bezprizorní,“ vzpomněla Krejčová. Pacientů bylo v zubařské ordinaci evidovaných přes tisícovku. Mohli přejít do nové ordinace, která ale už žádné nové pacienty nepřijímá.

Asi dvoutisícový městys Kamenice má vlastní zdravotní středisko. Kromě zubařské ordinace v něm má ordinaci i praktický lékař a jednou za 14 dní v něm ordinuje gynekolog. Vlastní pracoviště v něm má i zubní laborantka. „Jediné, co se nám nedaří, je sehnat sem pediatra. Ten skončil už před osmi lety, nikoho se bohužel najít nepodařilo a teď je to asi čím dál horší. Jakmile tam není kontinuita, je to už bez pacientů a zájem lékařů jít na vesnici není,“ dodala Krejčová.

Třísettisícová krajská podpora je vyplácená z programu Stomatologická a pediatrická péče 2024. „Kraj ho zavedl ve snaze podpořit dostupnost lékařské péče v regionu. Už ji získalo šest ordinací,“ informovala mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zubař, stomatologie, doktor, Kamenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamenice zajistila pokračování zubní ordinace pro více než tisíc lidí | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.