Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice omezila kvůli respiračním onemocněním návštěvy, dnes odpoledne jsou možné

Nemocnice Pelhřimov omezila návštěvy. Důvodem je nárůst respiračních onemocnění. Omezení platí na všech lůžkových oddělení. Výjimkou jsou návštěvy u nevyléčitelně nemocných, které se mohou konat po dohodě s ošetřujícím lékařem či primářem, informovala mluvčí nemocnice Alexandra Knapová.

„Omezení se netýká doprovodu u porodu, otců na oddělení šestinedělí a osob blízkých na dětském oddělení,“ řekla Alexandra Knapová. Návštěvy budou až do odvolání jen ve středu a v neděli od 14:30 do 17:00. Lidem nemocnice doporučuje používat ochranu dýchacích cest. Týká se to návštěv i pacientů v ambulancích.

V novoměstské nemocnici na Žďársku, kde je podle posledních údajů zveřejněných krajskou hygienickou stanici nejvíc nemocných na Vysočině, jsou návštěvy zakázané na čtvrtém interním oddělení.

Na Vysočině je kvůli respiračním obtížím nemocných asi patnáct set lidí na sto tisíc obyvatel, což podle hygieniků odpovídá běžné situaci na podzim. Šíří se rýmy, kašle, záněty průdušek a plic i covid-19. Na Žďársku je nemocných nejvíc, přes dva tisíce na sto tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, chřipka, návštěvy, Pelhřimov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice omezila kvůli respiračním onemocněním návštěvy, dnes odpoledne jsou možné | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.