Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

SeniorCentrum v Telči oslavilo pět let existence

SeniorCentrum SeneCura v Telči oslavilo pětileté výročí svého vzniku. Od roku 2019 se domov stal nejen poskytovatelem špičkové péče, ale také důležitou součástí života ve městě.

„Za těch pět let jsme udělali obrovský pokrok. Jsme hrdí na všechny naše projekty a především na to, že jsme dokázali vytvořit místo, kde senioři prožívají plnohodnotný a aktivní život,“ říká Marika Krejčí, ředitelka SeniorCentra SeneCura v Telči. Ta také na oslavě výročí přivítala předsedu Senátu Miloše Vystrčila, bývalou místostarostu města Telč Hanu Müllerovou a další zástupce místních institucí. Setkání oživil i kulturní program – ztvárnění historických postav Kateřiny z Vladštejna a Zachariáše z Hradce a vystoupení Mrákotínských baletek.

Vysokou kvalitu péče v domově potvrzuje řada ocenění a certifikací: SeniorCentrum získalo prestižní Značku kvality Asociace poskytovatelů sociálních služeb s plným počtem pěti hvězdiček a také Certifikaci E-Qalin, která je zárukou vysoké úrovně řízení kvality. „Nic z toho by nebylo možné bez profesionálního týmu, který má aktuálně více než 100 lidí," dodává Marika Krejčí.

SeniorCentrum pomáhá lidem v těžkých životních situacích. Poskytuje služby domov pro seniory, domov se zvláštním režimem a odlehčovací službu. Vybudován byl například ZOO koutek, který přispívá k podpoře a zpříjemnění prostředí pro klienty. SeniorCentrum Telč také zavedlo v ošetřovatelské praxi četné inovace a chytré technologie. Zařízení intenzivně pracuje i na propojování generací. „V této oblasti spolupracujeme s organizací Mezi námi, která zastřešuje setkávání seniorů a dětí," říká aktivizační pracovnice Aneta Dvořáková.

Domov SeneCura za pět let svého působení pevně zakotvil v místní komunitě a udržuje aktivní spolupráci s řadou institucí a organizací. Vztahy na mikroregionální a regionální úrovni, spolupráce se školami, donátory, spolky a zdravotnickými zařízeními přispívají k tomu, že domov je významným aktérem sociálních služeb v regionu.

Aktuálně SeneCura SeniorCentrum Telč poskytuje 64 lůžek v Domově pro seniory, 60 lůžek v Domově se zvláštním režimem a 6 lůžek v rámci odlehčovací služby. Celková kapacita zařízení je tedy 130 lůžek.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto SeniorCentrum SeneCura

Štítky Telč, domov, Miloš Vystrčil, seniorcentrum, oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SeniorCentrum v Telči oslavilo pět let existence | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.