Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Nemocnost s respiračními chorobami se v kraji asi o třetinu zvýšila. Některé nemocnice omezují návštěvy

Na 100 tisíc obyvatel Vysočiny připadá 1461 nemocných s akutním respiračním onemocněním. Vyplývá to z aktuálních údajů krajské hygienické stanice. Nemocných na 100 tisíc obyvatel je o 465 víc než před týdnem, kdy počet hlášených nemocí výrazně klesl. Pokles tehdy hygienici zdůvodnili hlavně tím, že se lidé v době vánočních svátků snažili nemoc léčit bez návštěvy lékaře. Covid-19 byl podle ministerstva zdravotnictví za posledních sedm dní na Vysočině potvrzený u 49 ze 100 tisíc obyvatel kraje.

Nejvíce nových případů akutního respiračního onemocnění, mezi které patří i chřipka, je hlášeno v okrese Žďár nad Sázavou, 2271 případů na 100 tisíc obyvatel. V okrese Jihlava je to při stejném přepočtu 1387 případů. Okolo 1260 případů je na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku. Nejmenší nemocnost na 100 tisíc obyvatel, 932 případů, vykazuje Třebíčsko.

Jak vyzrát na chřipku?
- dodržujte klidový režim
- důležitý je dostatek spánku a odpočinku
- pijte horký čaj s medem a citrónem 
- doplňujte vitamin C
- důležitá je zvýšená konzumace ovoce a zeleniny
- teplotu nad 38 stupňů Celsia snižujte lékem proti horečce
- pokud léky proti teplotě nezabírají, vyzkoušejte zábaly
 - návštěva lékaře je nutná při neustupujících potížích  

Do nemocnice s rouškou 

Nejvyšší nemocnost za poslední dobu byla na Vysočině v polovině prosince loňského roku, když připadalo na 100 tisíc obyvatel asi půlmilionového kraje 1937 nemocných. Nemocnice apelují na to, aby lidé navštěvovali hospitalizované, jen pokud se cítí naprosto zdraví a aby používali ochranu dýchacích cest. Omezené návštěvy některých oddělení má zavedené nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Polina Tankilevitch / pexels

Štítky nemoc, zdraví, chřipka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. U nás válečničtí trpaslíci, kudlanky, trubci, komedianti, žvanilové, loutky, převlečení soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, seriál Volha včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, filmy Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám, zbrojaři, válečníci, výroba vražedného šrotu, zelenismus, migrantismus, globalismus, duhysmus, euhujerismus, kovidismus, dotace, neZiskovky, kterých je asi 150000, Panama Pandora daňových rájařů odkláněčů kterých je 300(v Izraeli 665 !). Na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU, a článek První výročí vzniku války na Ukrajině, Prof John J Mearsheimer universityChicago na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly naYT MatějGottwald čtitulky, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Minúta pravdy Milana Uhríka,... Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám ! Jako na Islandu kde ty lichváře šmejdy a parazity vyhrali a jsou v desítce nejbohatších zemí. Na bezpressu.news/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/

Neděle, 14. ledna 2024, 05:47Odpovědět

Nemocnost s respiračními chorobami se v kraji asi o třetinu zvýšila. Některé nemocnice omezují návštěvy | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.