Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stavební úpravy infekčního oddělení v Havlíčkově Brodě mohou začít ještě tento rok

Úprava infekčního oddělení havlíčkobrodské nemocnice odhadem za 285 milionů korun by mohla začít ještě letos. Rada kraje podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) vybrala dodavatele, který bude mít na rekonstrukci a přístavbu budovy infekčního oddělení a energocentra 20 měsíců. Podle dřívějšího vyjádření Kraje Vysočina, který je zřizovatelem nemocnice, investici uspíšily zkušenosti s pandemií covidu-19.

Infekční oddělení společně s ředitelstvím nemocnice sídlí v budově číslo osm. Objekt by měl mít po dokončení čtyři nadzemní podlaží, nová přistavěná část bude i podsklepená. „Dispozičně bude celý projekt řešen tak, aby nedocházelo ke křížení provozů jak infekčního, tak administrativního," řekl Vítězslav Schrek.

Kapacita infekčního oddělní podle něho zůstane zachovaná, bude 25 lůžek. Celé oddělení budou tvořit dvě samostatné jednotky. Loni se oddělení podle zveřejněné výroční zprávy staralo takřka o 500 pacientů.

Vedle stavební změny si zkušenosti s pandemií covidu-19 vynutily v havlíčkobrodské nemocnici také investice do přístrojového vybavení. Zatímco stavební úpravy bude kraj hradit z vlastních prostředků, nové vybavení pro infekční oddělení už postupně pořizuje nemocnice částečně za peníze z Integrovaného regionálního operačního programu. „Na seznamu pořizovaných předmětů a vybavení je asi 400 položek, jsou tam defibrilátory, monitory, ultrazvuky, mobilní rentgeny. Jsou tam taky polohovací lůžka. Celková cena za vybavení je 23 milionů korun," řekl Schrek.

Přesné náklady na stavební práce podle hejtmana kraj zveřejní až po uplynutí lhůty, kterou mají uchazeči o zakázku na odvolání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto firmy.cz

Štítky zdraví, infekční, oddělení, správa, stavby, nemocnice, Havlíčkův Brod, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební úpravy infekčního oddělení v Havlíčkově Brodě mohou začít ještě tento rok | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.