Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kraj začne projektovat opravu stravovacího provozu pelhřimovské nemocnice. Odhady jsou 170 milionů

Kraj Vysočina začne projektovat generální opravu stravovacího provozu Nemocnice Pelhřimov. Odhadované náklady na stavbu jsou podle mluvčí kraje Jitky Svatošové přibližně 170 milionů korun. Rada kraje vybrala dodavatele projektové dokumentace potřebné pro povolení stavebních uprav. Rekonstrukce by mohla začít na podzim příštího roku.

Opravovat se bude za provozu a po etapách. Nová kuchyně se přesune do druhého nadzemního podlaží a bude propojená s Pavilonem péče o rodinu a hlavní lůžkovou budovou. Na místo současné kuchyně se přesune jídelna a naopak. Po propojení s lůžkovými budovami už nebude nutné připravená jídla po kopcovitém nemocničním areálu rozvážet pomocí traktoru s hydraulickým valníkem.

Do jídelny chodí i veřejnost 

Kuchyně může denně připravit asi 830 jídel, z toho 370 pro zaměstnance nemocnice. Jídelna stravovacího provozu má kapacitu asi 1800 jídel. Vedle zaměstnanců a pacientů ji využívá i veřejnost.

Stravovací provoz sídlí v budově z roku 1994 a zatím neprošel žádnou zásadní úpravou či rekonstrukcí, za svojí životností jsou tak veškeré technologie.

Součástí plánované opravy bude kompletní modernizace včetně výměny vzduchotechniky. Měla by také pomoc k snížení energetické náročnosti provozu. Oprava potrvá dva roky. Kraj ji chce částečně hradit z dotací z Operačního programu životní prostředí.

Nemocnice Pelhřimov s deseti lůžkovými oddělením zaměstnává asi 700 lidí. Loni její lékaři provedli přes 3300 operací. Hospitalizovaných v ní bylo asi 12 300 pacientů. Vyplývá to ze zveřejněné výroční zprávy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stravování, provoz, správa, nemocnice, kraj, Pelhřimov, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj začne projektovat opravu stravovacího provozu pelhřimovské nemocnice. Odhady jsou 170 milionů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.