Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Šátkový veletrh se vydařil. Vydělaných 60 tisíc korun poputuje na rehabilitační pomůcky

Včerejší Šátkový veletrh, který se konal již podruhé v jihlavském City Parku, se opravdu vydařil. Šátků se prodalo několik stovek a celkem se vydělalo 60 tisíc korun. Peníze poputují na jihlavskou Stanici paliativní péče, konkrétně půjdou na rehabilitaci. Poloviční částku, tedy 30 tisíc korun, věnoval City Park.

Již nepotřebné šátky mohli dávat lidé zhruba dva měsíce na sběrné místo na informačním centru jihlavské nemocnice. Sešly se stovky kousků, které doplnily šátky známých osobností. Svůj šátek věnovaly zpěvačky Naďa Urbánková, Tereza Kerndlová, Miss Lucie Křížková a další.

Včera od 10 do 19 hodin šátky prodávaly v City Parku sestřičky právě ze Stanice paliativní péče. „Chceme poděkovat všem, kteří si domů odnesli šátek a tím přispěli na dobrou věc. I my jsme si to moc užily,“ říká vrchní sestra geriatrického oddělení Ilona Šindlerová, která také šátky prodávala.

ČTĚTE TAKÉ: V jihlavském City Parku se opět budou prodávat šátky. Výtěžek pomůže těžce nemocným 

Vydělané peníze poputují na rehabilitaci. „Za výtěžek chceme pořídit rehabilitační pomůcky pro pacienty,“ dodává primářka Eva Balnerová. Za celý den se prodaly šátky za 27 650 korun, nákupní centrum City park se rozhodlo podpořit akci dalšími třiceti tisíci, které přidá k výtěžku.

„Odpoledne strávil na Šátkovém veletrhu také český zlatý paralympionik Arnošt Petráček. S sebou měl medaili z letních Olympijských her. Na místě se podepisoval, vyprávěl zájemcům o zážitcích z olympiády, a kdo chtěl, mohl si jeho zlatou olympijskou medaili potěžkat,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Co je Stanice paliativní péče?

Paliativní péče zahrnuje péči o nemocné, u nichž již byly vyčerpány možnosti léčit vlastní závažné onemocnění, ale léčba i péče jsou zaměřeny na zmírnění příznaků nemoci. O pacienty se tam stará tým, ve kterém jsou zastoupeni lékaři s erudicí pro paliativní péči a léčbu bolesti, konzultanti v oboru psychologie, onkologie, výživy, tým zdravotních sester a ošetřovatelek, které prošly školením v hospicové péči, dále rehabilitační sestra, sociální pracovník a kněz.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky veletrh, City Park, šátek, Lékárenský komplex Jihlava, olympijské hry, Tereza Kerndlová, Naďa Urbánková, Lucie Křížková, Letní olympijské hry, Arnošt Petráček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šátkový veletrh se vydařil. Vydělaných 60 tisíc korun poputuje na rehabilitační pomůcky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.