Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V rámci diabetologického dne se bude na Domě zdraví zdarma měřit cukr, tuk a cholesterol

U příležitosti Světového dne diabetu se v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina ve čtvrtek 24. listopadu uskuteční 9. ročník Krajského diabetologického dne Kraje Vysočina. Program akce, na kterou převzal záštitu hejtman Kraje Vysočina doktor Jiří Běhounek, odstartuje v 8.30 v prostorách přednáškového sálu Domu zdraví v Jihlavě.

Den je určený nejen pro diabetiky, ale i pro širokou veřejnost, která si může nechat měřit hladinu cukru v krvi, cholesterol, krevní tlak i tělesný tuk.

Témata letošního diabetologického dne se budou týkat výživy a diet pro diabetiky, kožních problémů a onemocnění ledvin a diabetu u dětí a mladistvých. Navíc v závěru akce se uskuteční praktické cvičení s diabetiky.

Během celodenního programu si budou moci návštěvníci nechat změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi, tělesný tuk i cholesterol. V případě měření cukru v krvi a cholesterolu je podmínkou, aby do Domu zdraví dorazili na lačno. Tematické přednášky se uskuteční od 9:00 do 11:00. Od 11:30 bude možné absolvovat praktickou hodinu cvičení pro diabetiky a program od půl jedné odpoledne uzavře diskuze.

Akce je pořádána ve spolupráci s neziskovou organizací Zdravá Vysočina, z. s., Státním zdravotním ústavem a Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR.

Tisková zpráva | Foto www.hospitalin.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, cukr, cholesterol, Dům zdraví spol. s r.o., Jiří Běhounek, Jihlava, Státní zdravotní ústav, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci diabetologického dne se bude na Domě zdraví zdarma  měřit cukr, tuk a cholesterol | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.