Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nemocnice Pelhřimov zakázala návštěvy na oddělení dlouhodobě nemocných. Kvůli covidu mezi pacienty

Nemocnice Pelhřimov dnes zrušila návštěvy na oddělení dlouhodobě nemocných kvůli výskytu covidu-19 mezi pacienty. Návštěvy jsou možné u pacientů v terminálním stavu a ve výjimečných případech po předchozí domluvě s primářem oddělení. Lidé musejí použít respirátor. Na další oddělení nemocnice mohou návštěvy denně, respirátor je tam pouze doporučený, řekla mluvčí nemocnice Alexandra Knapová.

Nemocnice nyní hospitalizuje osm lidí s covidem-19, všichni jsou na standardních lůžkách. Z asi 760 pracovníků nemocnice je kvůli covidu-19 vyřazených šest.

Zákaz návštěv už od července platí na třebíčském infekčním oddělení. Omezeně, jen dva dny v týdnu, mohou lidé za hospitalizovanými do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Zdravotnická zařízení v kraji doporučují používat při návštěvnách ochranu dýchacích cest.

Podle informací ministerstva zdravotnictví se covid-19 v posledním týdnu prokázal u 449 lidí z Vysočiny, v přepočtu na 100.000 obyvatel bylo v uplynulých sedmi dnech na Vysočině prokázáno 88 případů nákazy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky návštěvy, zákaz, covid, koronavirus, nemocnice, Pelhřimov, návštěva, COVID-19, pacient, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Pelhřimov zakázala návštěvy na oddělení dlouhodobě nemocných. Kvůli covidu mezi pacienty | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.