Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Malé pacienty potěší zdravotní klaun. Teď jednou týdně on-line formou

Hlavně pro děti je nepříjemný jakýkoliv pobyt v nemocnici. V Pelhřimově proto přišli s nápadem setkávat se se zdravotním klaunem. V této epidemiologicky nepříznivé situaci zatím pouze on-line, a to každou středu v herně dětského oddělení tamní nemocnice.

Dříve klaun docházel dvakrát do měsíce přímo na oddělení, ale vzhledem k epidemiologické situaci se s dětmi spojuje každou středu on-line. Poprvé se přenos uskutečnil na začátku února. „Vlastní klauniáda začíná v půl desáté a měla by trvat deset, patnáct minut. Často se nám však stává, že se čas protáhne i na půl hodiny. Rozhodující jsou reakce dětí,“ sdělila vychovatelka Alena Habichová.

Klauniáda se koná v rámci výchovného procesu příspěvkové organizace ZŠ a MŠ při zdravotnických zařízeních Kraje Vysočina. Předmětem činnosti je zajistit výchovu a vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami dočasně umístěných ve zdravotnickém zařízení. Děti do mateřské školy a školního klubu v pelhřimovské nemocnici dochází po vzájemné domluvě se zdravotnickým personálem s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu pacienta. „Denní činnost se řídí podle zájmů dětí. Většinou vyrábíme různé výrobky, malujeme, čteme si, aktivit je hodně,“ uzavřela Alena Habichová.


 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky nemocnice, Pelhřimov, klaun, zdravotní, pacient, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Dobrovolná

A nebylo by pro dětské pacienty lepší, kdyby daná nemocnice respektovala zákon o zdravotnictví a umožnila pobyt rodiče (zákon. zástupce)? I v současné době totiž platí pro nezletilé a jejich zákon. zástupce výjimka ohledně “návštěv”.

Úterý, 6. dubna 2021, 15:07Odpovědět

Malé pacienty potěší zdravotní klaun. Teď jednou týdně on-line formou | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.