Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj dostal třetí dávku vakcíny proti covidu. Brzy se začne očkovat v domovech seniorů

Vysočina dnes obdržela další dodávku 390 lahviček očkovací látky proti covidu-19. Celkově od prosince má kraj k dispozici 975 lahviček, z každé je možné podat až šest dávek, uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Prozatím je očkování určené pro pracovníky v nemocnicích nebo krajské záchranáře. Nemocnice Jihlava aplikovala očkovací látku tisícovce lidí. „Zdravotníci už jsou očkovaní, stejně jako zdravotní záchranná služba. Pacienti zatím ještě ne," řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

V nemocnici v Novém Městě na Moravě dostalo k pondělí očkování 300 lidí a vakcinace plynule pokračuje. Denně ji může podstoupit asi 70 lidí.

V domovech seniorů by se podle hejtmana Vítězslava Schreka mohlo začít očkovat tento nebo příští týden. Nutná bude součinnost praktických lékařů, kteří v jednotlivých domovech působí.

Hejtman Vítězslav Schrek: Zájem o pomoc při očkování je velký z měst i od lékařů

Kraj Vysočina pokračuje s přípravou na jarní očkování veřejnosti proti nemoci covid-19. V pátek 8. ledna hejtman Vítězslav Schrek pozval na společné koordinační jednání starosty a zástupce pěti okresních měst. Tématem schůzky byla prosba ze...

Společně se zástupci okresních měst hledá kraj vhodné budovy, kde by od března, kdy kraj očekává vyšší množství vakcín, mohla začít fungovat očkovací centra mimo nemocnice. Pokud by bylo vakcín dostatek, mohly by se podle Schreka zapojit do očkování i polikliniky nebo jednotlivé ordinace, které by ale spadaly pod některé z očkovacích center.

První schůzka se starosty měst se konala v pátek. „Všichni starostové se k tomu postavili vstřícně, empaticky, všechny samosprávy na tom nyní pracují," řekl Vítězslav Schrek. Další schůzka je naplánovaná na začátek příštího týdne. „Kdy bychom si měli říct, jestli už nějaká místa máme," řekl Schrek.

Už dřív uvedl, že v centrech by mělo fungovat osm až deset očkovacích stanic. Mohla by být třeba ve sportovních halách. Podmínkou je jejich dobrá dostupnost i dostatek parkovací kapacity.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, covid, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, domov, Vítězslav Schrek, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dostal třetí dávku vakcíny proti covidu. Brzy se začne očkovat v domovech seniorů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.