Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hejtman Vítězslav Schrek: Zájem o pomoc při očkování je velký z měst i od lékařů

Kraj Vysočina pokračuje s přípravou na jarní očkování veřejnosti proti nemoci covid-19. V pátek 8. ledna hejtman Vítězslav Schrek pozval na společné koordinační jednání starosty a zástupce pěti okresních měst. Tématem schůzky byla prosba ze strany hejtmana o zapojení měst do příprav na očkování a specifikace lokalit v okresních městech vhodných pro umístění případných budoucích vakcinačních center.

„Všech pět okresních měst k vyžádané spolupráci na vybudování center očkování přistupuje s obrovskou dávkou odpovědnosti a vstřícnosti. V tuto chvíli jsme kraj i města na jedné lodi a vzájemně si potřebujeme pomoci. Města nabídla už při dnešním jednání nejen dodání seznamu konkrétních vytipovaných objektů, ale jsou připravena nám pomoci i s jejich předepsaným vybavením a provozem,“ uvedl po jednání hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek s tím, že tak vstřícnou a především rychlou nabídku spolupráce nad rámec očekávaného je třeba ocenit.

Osobní dopis hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka je k nahlédnutí zde.

V případě okresních měst Kraj Vysočina hledá vhodné objekty, které budou splňovat minimálně podmínky dobré dostupnosti, bezbariérovosti, budou dostatečně prostorné, průchozí a budou k dispozici minimálně v době od března do června i déle.

„Zástupci měst nám vyjádřili v přípravách na krajské očkování veřejnosti podporu, jsou nakloněni zřízení očkovacích center i v okresních městech a stejně jako my si uvědomují, že veškeré přípravy na logistiku očkování musí být hotové do doby, kdy stát kraji zašle první velkou dodávku vakcíny pro veřejnost a prostřednictvím rezervačního systému, který bude spravovat stát, začnou do telefonů chodit lidem termíny,“ dodává Vladimír Novotný, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví.

Vysočina chce očkovací centrum přinejmenším v Jihlavě. Pomáhat by mohli i soukromí lékaři

Kraj Vysočina chce očkovací centra pro očkování proti covidu-19 přinejmenším v krajské Jihlavě, možná i v dalších okresních městech. Pomáhat by tam měli soukromí lékaři. Hejtman Vítězslav Schrek (ODS) je s žádostí o pomoc osloví osobním dopisem....

První reakce dorazila do několika minut 

Vedle komunikace s městy souběžně vede hejtman Kraje Vysočina komunikaci s praktickými, dětskými i odbornými lékaři a soukromými ordinacemi ve věci budoucího personálního obsazení a pomoci s vakcinací veřejnosti v krajských očkovacích centrech.

Jak hejtman avizoval, během včerejšího dne byl do všech ordinací a na všechny dostupné adresy lékařů, mimo krajské nemocnice, odeslán jeho osobní dopis s žádostí o zvážení zapojení do řad očkovacích týmů.

FOTO: Do jihlavské nemocnice ráno přijelo pomáhat 8 vojáků. Rozdělí je na více oddělení

V jihlavské nemocnici od dnešního rána pomáhá osm vojáků z táborské vojenské policie. Nyní je čekají administrativní úkony a zaškolení, poté se zapojí do pomoci na odděleních, kde se léčí covidoví pacienti. Vojáky dnes během dopoledne přivítají...

„První reakce na naši výzvu dorazila do několika minut. O spolupráci na veřejné vakcinaci v centrech mají zájem nejen praktičtí lékaři, ale pomoc nabízí např. i stomatologové, nabídku na spolupráci mezi prvními zaslaly některé polikliniky. Uvědomujeme si, že budeme potřebovat stovky lidí – lékařů, sester i pomocných administrátorů. Intenzivní očkování bude záležitostí měsíců i přesto, že chystáme provozy fungující až 12 hodin denně 7 dní v týdnu. Budeme potřebovat každého, kdo bude k dispozici, nejen v prvních týdnech, je to výzva na několik příštích měsíců,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Ideální lokace pro případné budoucí zřízení vakcinačních center předloží města do týdne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Denisa Albaniová | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, covid, koronavirus, pomoc, Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, lékař, očkovací centrum, Vladimír Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Vítězslav Schrek: Zájem o pomoc při očkování je velký z měst i od lékařů | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.