Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pelhřimovské nemocnici začala stavba nového pavilonu. Přinese určitá omezení

V Nemocnici Pelhřimov začal na konci listopadu panovat stavební ruch. Důvodem je rozsáhlá modernizace areálu. Stavební části projektu, jehož cílem je vybudovat a sloučit tři oddělení - dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické - předcházejí přeložky inženýrských sítí. Ty s sebou nesou některá omezení pro zaměstnance, pacienty a ostatní návštěvníky areálu.

„V první fázi přípravných prací je třeba vyřešit přeložky medicinálního plynu, kanalizace a slaboproudé rozvody, které vedou přes prostory budoucího pavilonu, což si vynutí dílčí zásahy do běžného provozu. Od pondělí 30. listopadu je svah, který vede od Pavilonu akutní medicíny, konkrétně od křižovatky u chirurgických ambulancí až ke stravovacímu provozu, uzavřený,“ zdůraznil náměstek HTS pelhřimovské nemocnice Petr Adam.

Dopravní omezení uvnitř areálu nemocnice potrvají minimálně do konce tohoto roku.  Objízdná trasa pro průjezd nemocnicí vede okolo budovy radioterapeutického oddělení a patologie. „Chtěl bych všechny, kteří do areálu nemocnice v současné době vjíždějí, požádat, aby činili jen v nejnutnějších případech. Provoz je i tak komplikovaný,“ upozornil ředitel Nemocnice Pelhřimov Michal Kozár. Ten zároveň dodal, že kromě vlastní stavby nového pavilonu dojde k řadě přidružených plánovaných akcí jako je úprava kotelny nebo energocentra, kde je třeba vyměnit náhradní zdroje.

Praktické spojovací krčky 

Velkou výhodou nového pavilonu budou spojovací nadzemní krčky. Díky nim se do ostatních budov jako Pavilonu akutní medicíny, na oddělení dlouhodobě nemocných nebo do stravovacího provozu přejde takzvaně suchou nohou. To se týká i zjednodušení logistiky zásobování a rozvozu obědů, které nyní probíhá výhradně venkovním prostorem.

Práce na novém pavilonu pelhřimovské nemocnice by měly být hotové za dva roky s tím, že stavba moderní budovy bude stát 591 milionů korun bez DPH. Investorem stavby je Kraj Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky Nemocnice Pelhřimov, stavba, modernizace, výstavba, pavilon, omezení, nemocnice, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pelhřimovské nemocnici začala stavba nového pavilonu. Přinese určitá omezení | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.