Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vánoční pokoj v jihlavské nemocnici už poosmé. Teď potěší pacienty po úrazech

Také v tomto roce startuje v jihlavské nemocnici předvánoční akce s názvem Vánoční pokoj. Cílem je opravit pokoj pro pacienty, k tomu pomohou peníze od dárců, které se budou vybírat do Štědrého dne. Letos padl los na pokoj pro pacienty po úrazech a nehodách, ten by měl být opraven během roku 2021.

„Kdo si vybere danou věc na webu, zašle informaci na e-mail: zachrlovam@nemji.cz. My vám napíšeme číslo účtu, kam můžete zaslat částku, zapíšeme vás na seznam dárců a vyškrtneme položku jako zakoupenou. Pomozte nám splnit přání dalším pacientům a pořídit jim další Vánoční pokoj,“ vyzývá mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Princip Vánočního pokoje je jednoduchý. „Na webových stránkách si vyberete věc, na kterou chcete přispět. Napíšete nám položku, kterou jste si vybrali, a my zašleme platební podklady a na stránkách ji označíme jako obsazenou,“ vysvětuje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Uvedené zařízení v Jihlavě by peníze chtělo vybrat do letošního Štědrého dne. Tentokrát vedení nemocnice vybralo pacienty ortopedicko-traumatologického oddělení. „Pokoj bude sloužit pro naše pacienty s úrazy, poraněními pohybového aparátu, pacientům po operacích. Naší snahou je pacientům zpříjemnit pobyt a poskytovat péči v nemocnici v příjemném, útulném prostředí,“ doplnil primář oddělení Přemysl Kohout.

Na jakém oddělení je už vylepšeno? 

V jihlavské nemocnici se takto podařilo vylepšit už šest pokojů, a to na dětském, traumatologickém, gynekologickém, onkologickém, geriatrickém, rehabilitačním oddělení. „Poslední pokoj na gynekologicko- porodnickém oddělení se opraví po novém roce, bohužel opravy se z důvodu omezení pohybu v nemocnici musely odložit. V roce 2021 tak budeme mít nové pokoje hned dva. Děkujeme předem všem, kteří budou chtít pomoci,“ dodává mluvčí Zachrlová.

Těhotné pacientky v Jihlavě dostanou nový pokoj. Na vylepšení se vybralo přes 170 tisíc

Ženy, které čekají miminko, nebo jsou těsně po porodu a musí trávit čas v jihlavské nemocnici, se mohou těšit na vylepšený pokoj. Bude opravený díky každoroční akci s názvem Vánoční pokoj. Jde již o sedmý v pořadí, který může být díky penězům od...

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Vánoční pokoj, dárci, oprava, nemocnice, zdraví, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Štědrý den, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční pokoj v jihlavské nemocnici už poosmé. Teď potěší pacienty po úrazech | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.