Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Těhotné pacientky v Jihlavě dostanou nový pokoj. Na vylepšení se vybralo přes 170 tisíc

Ženy, které čekají miminko, nebo jsou těsně po porodu a musí trávit čas v jihlavské nemocnici, se mohou těšit na vylepšený pokoj. Bude opravený díky každoroční akci s názvem Vánoční pokoj. Jde již o sedmý v pořadí, který může být díky penězům od dárců vylepšený.

Princip takzvaného Vánočního pokoje je jednoduchý. Na webových stránkách si veřejnost vybere věc, na kterou chce přispět. Dárci napíšou položku, kterou si vybrali,  na daný e-mail, a dostanou platební podklady. Vybraná věc bude na stránkách označená jako obsazená.  Peníze na vybavení se vybírají do Štědrého dne.

Pokoj opravený v roce 2020 bude pro nastávající maminky: „V pokojíčku chceme vytvořit soukromí, pohodlí v období čekání nebo přípravy na porod a zároveň vytvořit i příjemné prostředí pro nemocné těhotné, aby se cítily v prostředí nemocnice komfortně. Pokoj bude sloužit i maminkám, které mají novorozené miminko hospitalizované na novorozenecké JIP, k zotavení po vaginálním nebo operačním porodu a vytvoření dobrých podmínek k rozvoji laktace,” říká lékařka Monika Stretavská. „Chtěli bychom rozdělit stávající koupelnu, která momentálně slouží pro dva sousedící pokoje, které využívají jak těhotné, tak ženy po porodu,“ dodává lékařka.

Letos se na vánoční pokoj vybralo přesně 171 300 korun. „Velká část dárců přispívá na náš pokoj již opakovaně. Za každým ročníkem vidí výsledky svého příspěvku v podobě nově opraveného zázemí. Nejinak tomu bude i letos. Velký dík patří jihlavské firmě Bosch Diesel, zhruba třetina vybrané částky na opravu je výtěžek z jejich Novoročního koncertu. Pokoj se opraví a nově vybaví během letošního roku,“ doplňuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Bosch Diesel uspořádal benefiční Novoroční koncert, výtěžek putuje do jihlavské nemocnice

Jihlavský Bosch Diesel uspořádal již poosmé benefiční Novoroční koncert ve stylu vídeňských filharmoniků a filmových muzikálů. Výtěžek ve výši 57 tisíc korun byl věnován na podporu gynekologicko-porodnímu oddělení Nemocnice Jihlava.

Za uplynulé roky se podařilo díky dárcům vybavit chemostacionář a opravit pokoje na dětském, gynekologickém, traumatologickém, rehabilitačním a geriatrickém oddělení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Vánoční pokoj, dárci, oprava, nemocnice, zdraví, porod, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Štědrý den, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těhotné pacientky v Jihlavě dostanou nový pokoj. Na vylepšení se vybralo přes 170 tisíc | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.