Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školy v kraji dostaly před prázdninami rady ke koronaviru. VŠPJ zastavila univerzitu třetího věku

Školy na Vysočině mají k dispozici informační materiál o koronaviru. Poskytl ho Kraj Vysočina, který ho chce dodat i do dalších organizací a všech domácností. Podle mluvčí kraje Jitky Svatošové je vytištěno 215 tisíc kusů. Leták popisuje i to, jak by měli rodiče postupovat po návratu dětí z rizikových míst, kde se nákaza ve větší míře vyskytuje. Vysočinu čekají od 9. března týdenní jarní prázdniny. Některé oslovené školy chtějí mít do pátku seznam těch, kteří plánují na jarní prázdniny vycestovat, jiné pobyty v Itálii zrušily.

„Leták určený pro rodiče jsme ihned elektronicky všem rozeslali," řekla ředitelka havlíčkobrodské Základní školy V Sadech Milena Honsová. Bude spoléhat na zodpovědnost rodičů a na to, že pobyt v rizikové oblasti nahlásí. Následovat by měla konzultace s hygieniky. Školu navštěvuje více než 700 žáků. „V současné době nevíme o tom, že by se někdo na jarní prázdniny do rizikových oblastí chystal," dodala Honsová.

Jedním z doporučení kraje bylo také vynechat školní zahraniční cesty. Podle ředitelky Gymnázia Třebíč Alice Burešová škola lyžařské kurzy v zahraničí nepořádá. Na květen ale chystá výjezd do Berlína. Nad rušením zatím neuvažuje, rozhodnutí vyplyne až z vývoje situace ohledně infekce. Přehled o tom, kdo na jarní prázdniny vyjede do Itálie, chce mít škola do pátku k dispozici. Seznamy mají předložit třídní učitelé. „Abychom měli představu o tom, kolika žáků, případně učitelů, by se to týkalo," řekla Alice Burešová.

Zrušený pobyt v Miláně 

Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická z Bystřice nad Pernštejnem už zrušila květnový třítýdenní pobyt v rámci programu Erasmus v Miláně. Vycestovat mělo deset dětí a učitel. „Moc se to organizátorům nelíbilo, ale rozhodně si nevezmu na triko, abychom vysílali děti do těchto oblastí," řekl ředitel školy Miroslav Novák. Jedná o tom, aby se mohla stáž uskutečnit v jiném termínu.

K preventivnímu kroku proti případnému šíření epidemie už sáhla Vysoká škola polytechnická Jihlava a zastavila univerzitu třetího věku v Jihlavě i na odloučených pracovištích. Přednášky určené především seniorům pozastavila podle mluvčí školy Magdaleny Martini po konzultaci s hygieniky do 20. března.

Preventivní opatření zavedla také společnost ČEZ, když před dvěma dny uzavřela veřejnosti návštěvnická centra svých elektráren. Na Vysočině to platí pro jadernou elektrárnu v Dukovanech a vodní v Dalešicích na Třebíčsku.

Lidé na Vysočině najdou ve schránkách leták. Shrne základní pravidla o koronaviru

Koronavirus. V posledních dnech asi nejčastěji skloňované slovo nejen v naší zemi. Aktuálně je u nás potvrzeno osm pacientů, u kterých měly testy na koronavirus pozitivní výsledek. Na Vysočině ani v Jihlavě zatím nebyl výskyt nákazy zaznamenán....

Štítky školy, zdraví, koronavirus, opatření, Vysočina, Kraj Vysočina, jarní prázdniny, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Itálie, Milán, Jihlava, Mirek Novák, Program Erasmus, ČEZ, Gymnázium Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v kraji dostaly před prázdninami rady ke koronaviru. VŠPJ zastavila univerzitu třetího věku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.