Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Havlíčkobrodská nemocnice má opravený heliport. Práce na střeše vyšly na 13 milionů

Nemocnice Havlíčkův Brod zřizovaná Krajem Vysočina má opravený heliport. Práce spojené s opravou střechy hlavní lůžkové budovy, na které vrtulníky záchranářů přistávají, stály 13 milionů korun. Začaly v červnu. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí nemocnice Petra Černo.

Bez větších oprav vydržela přistávací plocha na nejvyšší budově v nemocničním areálu, v níž sídlí gynekologie a chirurgie, 22 let. „Tato část nemocnice byla uvedena do užívání v květnu 1996 a od té doby se zde prováděla pouze běžná údržba a menší opravy. Po revizi heliportu a střechy obou pavilonů v roce 2018 jsme se rozhodli přistoupit k opravám," řekl technický a provozní náměstek nemocnice Josef Tvrdý.

Po celou dobu oprav byl nemocniční heliport nefunkční, letecká záchranka přistávala na letišti v Havlíčkově Brodě a pacienty převážely do nemocnice sanitky.

Heliport na střeše budovy má i nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku. U zbylých tří krajských nemocnic v Pelhřimově, Třebíči a Jihlavě přistávají letečtí záchranáři na zemi. Leteckých zásahů měli loni záchranáři na Vysočině 644.

Autoři | Foto Nemocnice Havlíčkův Brod / Facebook

Štítky nemocnice, Havlíčkův Brod, vrtulník, střecha, oprava, Kraj Vysočina, Nemocnice Havlíčkův Brod, Josef Tvrdý, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Nové Město na Moravě, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská nemocnice má opravený heliport. Práce na střeše vyšly na 13 milionů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.