Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zdraví

Rekordní rok 2022 na jihlavské záchytce. Přibývá opilých žen, vzrůstá i agresivita, říká vedoucí Lukáš Černý

Jihlavská protialkoholní záchytná stanice (PZS), která je jedinou v Kraji Vysočina, má za sebou rekordní rok, k němuž se ale nesluší připít. Jeho služby každý den využili průměrně čtyři opilci. Celkově to v roce 2022 bylo 1437 lidí.

Návštěvy nesmí už ani do pelhřimovské nemocnice. Zákaz neplatí u porodů a pacientů v terminálním stadiu

Krajem zřizovaná Nemocnice Pelhřimov zakáže od středy kvůli epidemii akutních respiračních onemocnění návštěvy, informovala mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knapová. V ostatních čtyřech krajských nemocnicích už zákazy návštěv platí. Podle...

Nemocnice Třebíč kvůli respiračním nemocem zakázala návštěvy. Má zcela plné infekční oddělení

Nemocnice Třebíč kvůli velkému počtu pacientů s respiračními chorobami zakázala do odvolání návštěvy. Její infekční oddělení už je zcela zaplněné, řekla mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová. Návštěvy už nějakou dobu nemohou ani do dalších tří...

Počet lidí s respiračními nemocemi v kraji za týden mírně klesl. Dvanáct nakažených chřipkou je v nemocnici

Nemocných s akutními respiračními chorobami na Vysočině za uplynulý týden ubylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2059 nemocných, před týdnem jich bylo o 426 víc. Laboratoře u pacientů na Vysočině potvrdily chřipky, zejména typu A, i RS viry, 12...

Svátky očima záchranářů. Kolapsy, dušnost, bolení břicha z přejedení a alkoholu, vzlétnout musel i vrtulník

Krajští záchranáři mají za sebou velmi rušné vánoční svátky. Ve srovnání s předchozími lety mají za sebou vysoké množství výjezdů. Během svátečních dnů absolvovali celkem 537 zásahů, což je zhruba o 140 více než v předchozích letech.

Aktuálně z jihlavské nemocnice. Zakazují se návštěvy, k porodu a na šestinedělí smí jen zdraví otcové

Nemocnice v krajské Jihlavě s okamžitou platností zakázala návštěvy. Důvodem je velmi špatná epidemiologická situace. Během vánočních svátků došlo k naplnění kapacit jihlavského infekčního oddělení.

Na návštěvu za blízkými raději přibalte respirátor, žádá vedení jihlavské nemocnice

Také během vánočních svátků můžeme za svými blízkými na návštěvu do jihlavské nemocnice. Její vedení ale důrazně doporučuje nosit na návštěvy za pacienty respirátor.

Štědrý den je za námi, a řada lidí, například zdravotníci, trávili nejkrásnější den v roce ve službě. Nejinak tomu bylo i v jihlavské nemocnici, kam na urgentní příjem včera zavítalo několik desítek pacientů.

Štědrý den v jihlavské nemocnici. Zhruba tři stovky pacientů poobědvají krupičnou kaši, povečeří kapra

Ne každý má to štěstí a může trávit nejkrásnější svátky v roce doma se svými nejbližšími. Zhruba tři sta pacientů nyní eviduje jihlavská nemocnice. Tito lidé si dnes v jihlavské nemocnici mohou pochutnat na svátečním menu. Nebudou ochuzeni třeba...

Lidé s vbočeným palcem mohou na zákrok k jihlavským ortopedům. Zůstane jen pár jizviček, říká primář Čepera

Lidé, které trápí takzvaný vbočený palec, mohou využít služby jihlavských ortopedů. Ti nově nabízí zákrok, po němž zůstane jen několik drobných jizviček. Ten jihlavská nemocnice provádí jako jediná na Vysočině.

Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.