Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská ScioŠkola se přesune do bývalého DDM na Brněnské ulici

Už čtyři roky je prázdný dům v Jihlavě na ulici Brněnská 29, kde měl dříve své sídlo Dům dětí a mládeže (DDM). A nyní to vypadá, že konečně najde své využití. Od příštího roku se zde však rozezní hlasy žáků ze ScioŠkoly.

Zastupitelstvo města na svém posledním zasedání i přes záporné stanovisko finančního výboru vyjádřilo souhlas s navýšením částky o 200 tisíc, tedy na celkovou částku 450 tisíc korun na úpravu projektu a zjištění nákladů na možnou investici města do rekonstrukce domu pro školské účely.

PSALI JSME: Z bývalého DDM v Jihlavě bude spolkový dům. Radnice v současné době oslovuje zájemce 

„Na toto rozhodnutí se nedá dívat pouze z finančního hlediska. Jihlavské zastupitelstvo mělo v rukou samotnou budoucnost ScioŠkoly v Jihlavě a jiná města se na podobné záměry dívá jako na prioritu podpory variability vzdělávání,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

PSALI JSME: Spolkový dům v Jihlavě asi nebude. O bývalé DDM má zájem Občanské sdružení Montessori 

Zastupitelstvo města Jihlavy již v minulosti schválilo vytvoření projektové dokumentace, která prověřovala využití pro spolkový dům. Nová projektová dokumentace se zaměří na využití pro školu a stanoví výši potřebné investice na opravu domu.

„Město již se ScioŠkolou uzavřelo budoucí nájemní smlouvu a je otázkou, jakou měrou se budou oba subjekty podílet na vytvoření projektové dokumentace pro rekonstrukci. Záměrem města, o kterém ještě rozhodne další zastupitelstvo, je naplnit záměr jako školské zařízení,“ uvedl náměstek pro oblast správy majetku města Jaromír Kalina.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ScioŠKola, DDM, Brněnská, škola, zastupitelstvo, vzdělání, Dům dětí a mládeže, Jihlava, dům, projektová dokumentace, Karolína Koubová, Spolkový dům ve Skalici, Jaromír Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská ScioŠkola se přesune do bývalého DDM na Brněnské ulici | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.