Aktuálně

Přes Jihlavsko se budou přesouvat američtí vojáci, vjet do konvoje je zakázané více...

Jihlavu dál svírají uzavírky. Nově jsou v Evžena Rošického, Fibichově a u zoo více...

VIDEO: Most v Habrech je minulostí. Podívejte se na jeho demolici více...

Stalo se před 80 lety: Na zábavě u Dobronína došlo k vraždě, zemřelo nejméně 13 lidí více...

Nehoda na Třebíčsku. Řidič se se svým vozidlem převrátil, skončil v péči lékařů více...

DRBNA HISTORIČKA: Kamennou tvář muže z gotiky natřeli natěrači na béžovo více...

Budoucí kuchaři z Vysočiny se učili, jak vařit mexickou kuchyni. Umí tacos i guacamole

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

V minulém týdnu se v pražské Makroakademii uskutečnil v pořadí už čtvrtý Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách. Tentokrát Kraj Vysočina reprezentovali žáci a pracovnice školní jídelny Obchodní akademie, Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy, Střední odborné školy služeb a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Jihlava a pomyslně se vypravili až do Mexika.

Účastníci workshopu se naučili jednoduché a chutné menu, které sestavila šéfkuchařka Cynthia Martinez. Nejprve připravili k ochutnávce tradiční tortillovou polévku - Sopa de Tortilla - a poté hlavní chod, tacos s kuřecí tingou, fazolemi a guacamole - Tacos de Tinga de Pollo con Frijoles Guacamole.

Hlavní pokrm je sice složitější na přípravu, musí se zpracovat základní fazolová směs pro mexické pokrmy, ale budoucí kuchaři a kuchařky tím získali zkušenosti, jak si připravit vlastní chutné guacamole, což je základ mexické kuchyně.

Jako dezert šéfkuchařka Cynthia Martinez vybrala čokoládový tamal (Tamal de Chocolate). Celé denní klání doprovázela živá tradiční mexická hudba a řada přednášek o historii, mexické kultuře, potravinářském průmyslu a přírodních krásách této exotické země.

Zmíněné menu se ve škole na Vysočině připraví v lednu příštího roku a určitě z něj budou žáci nadšeni stejně jako účastníci čtvrtečního workshopu. „Plni dojmů z povedeného dne jak po stránce programové, tak i po stránce gastronomické se škola vrací domů připravit se na projektový den mexické kuchyně nejen ve školních jídelnách. Věříme, že nás v lednu příštího roku navštíví i J. E. Rosaura Leonora Rueda Gutierrez, velvyslankyně Spojených států mexických v Praze,“ uvedla Olga Johanidesová z krajského odboru školství, mládeže a sportu.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky kuchař, akademie, Mexiko, Kraj Vysočina, guacamole, taco, mexická kuchyně, Střední odborná škola služeb, Jihlava, Cynthia Martinez, USA, Praha

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.