Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na VŠPJ začaly promoce. Diplomy si odnesli první absolventi oboru kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví

Na Vysoké škole polytechnické Jihlava tento týden začaly promoce. Diplomy si poprvé odnesli absolventi magisterského oboru kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví.

Čestným hostem úterního slavnostního ceremoniálu byl primátor Jihlavy Rudolf Chloupek. Dále se zúčastnili zástupci akademické obce VŠPJ. Prorektorka pro rozvoj Alena Štěrbová ve svém projevu k absolventům ocenila náročnost jejich oboru.

„Zvolili jste si náročnou profesi, ale jednu z nejvíce potřebných a tím vlastně i velice obohacující, neboť v konání dobra pro ostatní nacházíme a objevujeme především sami sebe, svou podstatu a duši,“ uvedla Štěrbová.

Neopomněla také vyzdvihnout pozitiva, která svým studentům a následně i absolventům jediná veřejná vysoká škola v Kraji Vysočina nabízí. „Brány této vysoké školy již opustily tisíce absolventů, kteří se dokázali dobře uplatnit v profesní dráze či v dalších studiích. Vysoká škola polytechnická Jihlava tak plní svou důležitou roli, to je poskytovat kvalitní vysokoškolské vzdělávání a takto přispívat k prosperitě regionu i potažmo celé republiky,“ dodala v závěru své řeči prorektorka pro rozvoj.

Obor kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví je jediný magisterský obor v ČR, kde student po absolvování získá také specializovanou způsobilost v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví. Obor podporuje integraci praxe s teorií, výzkumem a edukací se zaměřením na kvalitu a bezpečí při poskytování zdravotních služeb. Cílí především na vrchní sestry, staniční sestry, zástupce vrchní sestry, vedoucí laboranty, a další vedoucí nelékařské zdravotnické pracovníky.

Hned 16 absolventů z 22 ukončilo studium na VŠPJ s červeným diplomem. Svou alma mater v úterý odpoledne opustilo 19 čerstvých magister a tři noví magistři tohoto oboru.

Foto Vysoká škola polytechnická | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Štítky zdravotnictví, vysoká škola, Jihlava, Rudolf Chloupek, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na VŠPJ začaly promoce. Diplomy si odnesli první absolventi oboru kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.