Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Kuchařky v helenínské uměleckoprůmyslové škole denně uvaří 500 obědů. A dočkají se nové kuchyně

Střední uměleckoprůmyslová škola Helenín bude mít vylepšený domov mládeže, jehož rekonstrukce běží už od loňského léta. Kromě toho se škola dočká nové kuchyně. Zřizovatel této střední školy - Kraj Vysočina - nyní připravuje projektovou dokumentaci.

Studii na rekonstrukci stravovacího provozu připravila škola. „Stávající zařízení přestává vyhovovat a jednodušší zásahy rekonstrukčního charakteru nejsou dostačující,“ objasnil důvod modernizace hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODA a STO).

Podle něj by práce mohly začít v příštím roce. „Protože kuchyň nelze opravovat za provozu, chceme největší stavební část směřovat na období letních prázdnin, se zásahem do konce a začátku školního roku, pokud bude třeba,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek s tím, že přesnější informace budou známy po dokončení projektové dokumentace. Kraj na opravu ze svého rozpočtu vyhradí přibližně 17,3 milionů korun.

VIDEO: VIP toaleta s ovladačem, masážní sprcha, perlátor. Učni z jihlavské stavebky mají novou učebnu

Učni druhého a třetího ročníku jihlavské stavební školy, konkrétně budoucí instalatéři, mohou ode dneška své vybrané řemeslo zdokonalovat v nové, špičkově vybavené učebně. Vyšla skoro na milion korun a škola ji dostala sponzorským darem.

Gastro provoz v prvním podlaží uměleckoprůmyslové školy funguje zhruba dvě desítky let, denně tamní kuchařky žákům a zaměstnancům střední školy vydají pět stovek obědů. „V helenínském areálu Kraj Vysočina už od loňského léta rekonstruuje domov mládeže, rozsáhlé práce zahrnovaly stržení dvou vrchních pater a jejich následnou výstavbu. Díky modernizaci vzroste kapacita domova o více než dvacet lůžek," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stravování, provoz, jídelna, škola, vzdělání, modernizace, Helenín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchařky v helenínské uměleckoprůmyslové škole denně uvaří 500 obědů. A dočkají se nové kuchyně | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.