Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

K zápisům na jihlavské školy přišlo 614 budoucích prvňáčků. Největší zájem byl o Seifertku a ZŠ Havlíčkova

Uplynulý pátek a také sobota v Jihlavě patřily zápisům dětí do prvních tříd. Základní školy v krajském městě přivítaly celkem 614 budoucích prvňáčků.

Velký zájem byl o Základní školu Seifertova a Havlíčkova, kde se bude o zbytek volných míst losovat. „Všechny děti ze spádového obvodu se na školu dostaly, nicméně zbylých volných míst bylo méně než přihlášených. Proto se uskuteční za účasti zřizovatele a rodičů, kteří mají zájem, losování,“ uvedl vedoucí odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal.

Zájemci, kteří v losování o danou školu úspěšní nebudou, půjdou převážně na Základní školu Demlova nebo Křížová. O kolik dětí se bude losovat, rozhodne i počet duplicit na jednotlivých základních školách.

Malým dětem z Ukrajiny se otevřela „školka

Děti z Ukrajiny, kterým je od 3 do 6 let, mohou nyní navštěvovat „školku“, která vznikla v prostorách jihlavského domu dětí a mládeže (DDM). Tuto adaptační skupinu zatím navštěvuje 21 dětí, na starost je mají dvě rodilé Ukrajinky, pedagožka -...

Celkem 133 dětí, které letos přišly k zápisu, dostalo od ředitelů škol odklad. O přípravné třídy pak projevili zájem rodiče 56 dětí. „Přípravné třídy jsou určené jednak pro děti s odkladem, nebo pro ty, které jsou narozené na podzim a ve školce by se coby předškoláci už nudili,“ vysvětlil Tomáš Koukal.

V Jihlavě se 1. června uskuteční také zápis pro děti uprchlíků z Ukrajiny (s dočasnou ochranou) s místem pobytu v krajském městě. „Na základních školách je pro ně vyčleněno cca 60 míst a dalších 40 jich je volných v přípravných třídách. Zápisy do mateřských škol se uskuteční 9. a 10. května, pro děti z Ukrajiny pak 2. června," dodal k dalším termínům Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová | Zdroj Ježkovy oči

Štítky zápis, škola, vzdělání, základní, , žák, prvňáček, Jihlava, Ukrajina, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K zápisům na jihlavské školy přišlo 614 budoucích prvňáčků. Největší zájem byl o Seifertku a ZŠ Havlíčkova | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.