Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Malotřídka v Růžené obnoví vyučování bez potíží. Stačí jen zatopit, říká ředitelka

Základní škola v obci Růžená poblíž Třeště na Jihlavsku je připravená na návrat dětí do školních lavic. Malotřídku navštěvuje 17 dětí od první do páté třídy, začít chodit do školy mohou od příští středy všichni. Ve školní budově stačí začít topit, jinak tam je všechno nachystané, řekla ředitelka školy Zuzana Krejčová.

„Velká radost," řekla Zuzana Krejčová k rozhodnutí o obnovení tradiční výuky. 

Podle středečního rozhodnutí ministerstva školství se 18. listopadu vrátí do škol jen žáci prvních a druhých tříd základních škol. V malotřídních školách ale s nimi mohou přijít i starší děti. „Z dopisu, který jsme dostali do datové schránky, vyplývá, že pokud jsou v jedné třídě v tomto školním roce zapsaní žáci z rozdílných ročníků, tak mohou chodit všichni," potvrdila Krejčová.

Základní škola v Růžené má jednoho prvňáka a tři druháky. V třetím a pátém ročníku je shodně šest dětí, čtvrťák je jeden. Pro výuku na dálku jsou teď žáci rozdělení do čtyř skupin, podle věku, ředitelka vede vyučování z domu. „Protože by pro nás bylo dost drahé, topit v celé škole, když tam nikdo není," uvedla.

Domácí vyučování se mi líbí, ale ve škole je to lepší, říká prvňačka Bětka z Jihlavska

Už pátý týden probíhá u nás na všech typech škol distanční výuka. Její pojetí je na školách různé. Někde se učitelé se svými žáky spojují on-line, někde jsou jen ve spojení třeba pouze přes e-mail. Nastalá situace není příjemná jen pro samotné...

Obnovení výuky ve škole nebude problém, školní jídelna funguje pořád kvůli mateřské škole, nachystaná je i školní družina. Škola má dost prostředků pro dezinfekci ploch i rukou. Obavu z toho, že onemocní, má Krejčová podle svých slov vždycky. „Doufejme, že zůstanu zdravá, a když ne, tak budu za sebe shánět záskok. Musela bych to vyřešit," řekla.

Nařízené nošení roušek pro žáky i během vyučování podle Krejčové asi nebude příjemné. „Musíme se s tím nějak srovnat," podotkla. Zakázaný bude zpěv a tělocvik. „Ale máme doporučeno pokud možno chodit ven, což my můžeme dobře využívat, protože jsme na vsi. Ven určitě chodit budeme," řekla ředitelka. V Růžené bydlí okolo 350 lidí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky školy, koronavirus, covid, výuka, Růžená, základní škola, okres Jihlava, Třešť, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malotřídka v Růžené obnoví vyučování bez potíží. Stačí jen zatopit, říká ředitelka | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.