Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Nové Vsi u Světlé hoří rodinný dům, v Krahulčí hořel masokombinát

Pár minut před pravým polednem byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár střechy domu v Nové Vsi u Světlé nad Sázavou. Na místo události vyjelo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami a výškovou technikou.

Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Podle tiskové mluvčí Petry Musilové, v době příjezdu prvních jednotek na místo byl dům kompletně v plamenech.

„Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a kromě hašení plamenů se také zaměřili na ochranu okolních domů a objektů. Před pár minutami se zasahujícím jednotkám podařilo dostat plameny pod kontrolu a požár se dále nešíří," dodala Musilová.

Hasební a následné likvidační práce budou na místě probíhat ještě několik hodin. Požár se dosud obešel bez zranění.

Na Vysočině je to dnes již druhý požár. Před půl šestou ráno hořelo také v masokombinátu v Krahulčí. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Telče společně s dobrovolnými hasiči z Mrákotína a Krahulčí. 

„Z třetího nadzemního podlaží objektu hasiči evakuovali tři zaměstnance, všichni tři skončili v péči zdravotníků. Zasahujícím jednotkám se podařilo velmi rychle dostat plameny  pod kontrolu, i tak ale škody půjdou do milionů korun," uvedla Petra Musilová.

Požárem byla poškozena linka mytí beden a zplodiny hoření poškodily sklad obalů a hotových výrobků. Na místě v tuto chvíli jsou naši vyšetřovatelé, kteří intenzivně zjišťují příčinu vzniku požáru.

Štítky Nová Ves u Světlé, Světlá nad Sázavou, požár, Krahulčí, dům, Kraj Vysočina, Hasičský záchranný sbor, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nové Vsi u Světlé hoří rodinný dům, v Krahulčí hořel masokombinát | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.