Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Také letos do Jihlavy přijede svatý Martin. Kromě ohňostroje doveze i kapelu The Tap Tap

Ani v tomto roce nepřijdou Jihlavané o oblíbený průvod svatého Martina na koni. Městem projede, jako každý rok, v pondělí 11. listopadu. V tomto roce vše vyvrcholí koncertem známé skupiny The Tap Tap.

V průvodu budou k vidění kejklíři, husy i andělé. Svatého Martina na koni doprovodí také primátorka Karolína Koubová s ostatními radními.

„Svatý Martin je jednou z nejoblíbenějších tradičních akcí, u které přeci nemůžeme chybět. Třeba já už jsem zvědavá, jakou zimu nám Martin letos předpoví a kdy vůbec ten bílý sníh napadne. Těším se na tu atmosféru a už teď děkuji všem pořadatelům, a to hlavně za krásnou tradici, jakou nám tady v Jihlavě vytvořili,“ vyjádřila Karolína Koubová, primátorka města Jihlavy.

Svatomartinský svátek letos od 14 hodin doprovodí tradiční řemeslný jarmark na Masarykově náměstí i zajímavý kulturní program. Od 16 hodin zahraje kapela Jarda Band, kterou po průvodu v 18 hodin nahradí kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap.

„Letos se nezapomene ani na ohňostroj, který vypukne po ukončení průvodu. Ten začíná v 17 hodin a povede tradiční trasou od Brány Matky Boží přes Palackého a Benešovu ulici zpět na ulici Brány Matky Boží, odkud už se půjde na dolní Masarykovo náměstí k pódiu,“ uvedl Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sv. Martin, ohňostroj, sníh, hudební skupina, The Tap Tap, Jihlava, Karolína Koubová, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také letos do Jihlavy přijede svatý Martin. Kromě ohňostroje doveze i kapelu The Tap Tap | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.