Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská ZŠ Křížova má opravenou tělocvičnu a jídelnu. Rekonstrukce stála přes 5 milionů

Opravenou tělocvičnu a jídelnu mají oficiálně ode dneška žáci jihlavské základní školy v Křížové ulici. Do rekonstrukce vzduchotechniky a akustických úprav ve školní jídelně město investovalo více než pět milionů korun.

„Jsem rád, že se tato rekonstrukce stihla včas, kvalitně a při dodržení rozpočtu. Je to po mateřské školce Bystrouška opět bezproblémový projekt financovaný městem a realizovaný místní firmou. Děkuji všem zúčastněným za spolupráci a za dobře provedené dílo. V jídelně je příjemná atmosféra, tělocvičnu mohou žáci využít k míčovým sportům, šplhání, a to v moderní prosvětlené místnosti,“ uvedl při setkání náměstek pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Při slavnostním otevření zrekonstruované školy žáci představili členům vedení města, zástupcům zhotovitele stavby a dalším zúčastněným osobám několik kulturních představení. A tak se v tělocvičně mohla při hudebním vystoupení předvést i nová akustika. „Místo je zde také pro audio techniku, kterou může škola využít i pro společenské akce, například oblíbenou vánoční besídku s diskotékou,“ doplnil náměstek.

Stavebními úpravami prošla během uplynulého léta třeba i ZŠ Kollárova, kde se za 800 tisíc korun opravilo sociální zařízení pro mateřskou školu. Předláždění se dočkal také chodník u Speciální základní školy a Praktické školy Jihlava na Březinkách, město nechalo opravit také skleníky u vedlejších základních škol Demlova a Březinova. Opravy se dočkaly i chodníky v areálu ZŠ T. G. Masaryka.

„Letní opravy škol jsou jednou z konstantních priorit města Jihlavy, které jsou plánovány každoročně,“ dodal závěrem Petr Laštovička.

 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ZŠ Křížova, tělocvična, jídelna, rekonstrukce, oprava, základní škola, Tomáš Garrigue Masaryk, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská ZŠ Křížova má opravenou tělocvičnu a jídelnu. Rekonstrukce stála přes 5 milionů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.